DuList IN

Što će se nositi ovog proljeća i ljeta? Povratak prugicama, volanima i sedamdesetima

Što će se nositi ovog proljeća i ljeta? Povratak prugicama, volanima i sedamdesetima

Topliji dani kucaju nam na vrata. Svjetski modni trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu, no na radost svačijeg džepa dolazi i do ponavljanja nekih kombinacija. U našem ovotjednom modnom presjeku provjerite što su nam došapnule modne ptičice za trendove u sezoni proljeće/ljeto 2017 godine.

Volani na sve načine
Što više volana, to bolje – ne možete pogriješiti! Ovaj nekada neizostavan dodatak, vratio se u velikom stilu. Možemo ga pronaći na brojnim odjevnim predmetima, od majica i košulja, sve do suknji i haljina. Volani razbijaju monotoniju određene kombinacije i daju joj razigranu i veselu crtu.

Zaronite u pastelni svijet boja
Zasigurno se s ovom izjavom ne bi složile obožaveteljice crne boje. No, pastelne su boje u kratko vrijeme zauzele posebno mjesto ispod modnog neba. Zanimljivo je koliko zapravo mogu ‘podignuti’ kombinaciju. Jedan od primjera su retro tenisice svjetskih brendova koje su se vratile na police, i to u pastelnim bojama.

Jeans na jeans – na jeans
‘Ma daj obuci Levisice’ pjevao nam je početkom ‘90-tih Danijel Popović. Od tada se modni traper ukus nije puno promijenio. Svaka žena u svom ormaru zasigurno ima jedne omiljene jeans hlače iz kojih se ‘ne skida’. Isto tako, ako u bakinom, maminom ili čak djedovom ormaru pronađe spomenute Levisice – sreći nema kraja. Ako na to dodate jeans košulju i/ili predimenizoniranu traper jaknu, koju su nosile vaše mame, zasigurno nećete pogriješiti.

Cvjetni retro uzorak
Prisjetimo se svjetski poznatog filmskog hita ‘Vrag nosi Pradu’. Meryl Streep, u ulozi urednice Voguea, izrazila je zgražanje nad prijedlogom o cvjetnom uzorku kao novom proljetnom trendu. Ipak, u 2017. godini modni svijet bit će ispunjen ovim zanimljivim modnim elementom, i to u retro varijanti koje podsjećaju na dekor interijera u sedamdesetim godinama. Opet odličan razlog kako biste zavirili u bakin ili mamin ormar.

S jedne strane, gola ramena
Košulje i majice ‘bez ramena’ savršen su primjer kako se na jednostavan način može izgledati elegantno, ali s određenom zavodljivom crtom. Mogu se kombinirati s mnogobrojnim komadima iz garderobe, pogotovo s jeans odjevnim predmetima.

S druge strane, četvrtasta ramena
Naglasili smo kako su komadi odjeće koji na sebi ‘nemaju ramena’ itekakav hit sezone. Modni svijet očito je pronašao inspiraciju u osamdesetim godinama i vratio donedavno omražene haljine, sakoe, košulje s četvrtastim ramenima.

Ne možete pogriješiti s prugama
Kad spomenemo pruge, prvo čega se prisjetimo su one mornarske. Proberite odjevne komade i izdvojite sve prugasto koje će biti apsolutni hit ove sezone – u svim bojama i oblicima.

Visoki struk ponovno in
Početkom ovog milenija, među modnim trendovima pojavile su se hlače niskog struka. No, brojne su se djevojke zaželjele ‘starog štiha’. Tako danas na modnim pistama, ulicama, ali i u klubovima, možemo pronaći savršene odjevne komade visokog struka. Najpoznatiji primjer su traperice visokog struka, ali ovaj stil poprimio je važno mjesto i u poslovnom svijetu. Nije bitno jesu li ‘zvonasti’ krajevi, ili pak oni u obliku mrkve, hlače visokog struka podignut će vašu kombinaciju na višu razinu. Ne smijemo zaboraviti niti midi suknje, u širokoj ili pak uskoj varijanti, koje već neko vrijeme vladaju modnom scenom.

Drama na rukavima
Voluminozni rukavi na majicama, haljinama i košuljama, ovosezonski su ‘must have’. Iako smo se dugo vremena s nelagodom prisjećali ovog dodatka, ponovno je pronašao svoje mjesto pod modnim nebom kao i ostali brojni stari trendovi.

Disco groznica
Metalizirane kombinacije ponovno su došle na svoje. Prema zadnjim informacijama, na nedavnim modnim događanjima vladale su šljokice, blještave minimalističke kombinacije i ogromni krojevi kao što su voluminozni rukavi koje smo već spomenuli.

Dovoljna je jedna boja
Najpoznatija monokromatska odjevna kombinacija je ona crna. No dajte si oduška u toplijim danima i kombinirajte komade odjeće iste boje. Bit ćete u toku s modnim trendovima, ali i primijećeni u očima prolaznika. Malo ćemo vam pomoći – najdominantnije boje ove sezone bit će ružičasta i intenzivna narančasta.

Neizostavan modni dodatak
Ne smijemo zaboraviti nakit! Modnim pistama, na nedavnom Tjednu mode, zavladale su velike okrugle naušnice. Što veće, to bolje – modno je pravilo kojeg će se zasigurno pridržavati veliki broj djevojaka.

Cipelice lutalice
Spomenuli smo pastelne tenisice kao neizbježan dodatak ove sezone. Uz njih, modeli cipela s platformama i dalje vladaju, pogotovo u metalik bojama – zlatnoj, srebrnoj i indigo. Na radost brojnih pripadnica ljepšeg spola – i ove se sezone nose sandale s blok petom. Ove sandalice idealne su za svaki dan i u svakoj boji.

Foto: Polyvore App

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist