Natrag
19.2.2019 14:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što će nestati s polica trgovina?

27.3.2013 @ 10:09 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:


Kad Hrvatska uđe u Europsku Uniju, nestat će s polica klasični proizvodi kao što su žarulje sa žarnom niti, ili pak toplomjeri i tlakomjeri za živom.

Temperatura i tlak će se odsad mjeriti samo putem digitalnih mjerača. No, dok traju, stari toplomjeri i tlakomjeri moći će se koristiti, ali već pomalo – postaju antikviteti, kao i žarulje sa žarnom niti.

Energetski učinkovite žarulje smanjuju potrošnju energije za oko 15 posto, te kućanstva na njima uštede 25 do 50 eura godišnje, a to je upravo razlog zašto Europska Unija zabranjuje prodaju onih klasičnih.

Zabranit će se prodaja energetski neučinkovitih perilica posuđa, perilica rublja, hladnjaka i zamrzivača te televizora, kao i klima-uređaja.
Novo označavanje energetske učinkovitosti postupno će uslijediti i za sušilice rublja, električne pećnice, rasvjetna tijela, grijače vode i bojlere, prenosi Net.hr.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana