Natrag
24.4.2019 04:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što ako se ovu zimu dogodi ‘izbjeglički kaos’?

9.10.2016 @ 9:11 Dulist Hrvatska

Podijelite:

‘Dobar dan, znam da ova grupa nije predviđena za ovo, pa se nemojte ljutiti… Građanska organizacija kreće s pripremama za ovu zimu i nove valove izbjeglica. Kako postoji bojazan da bi mogli ‘skrenuti’ preko dubrovačkog područja, krenuli smo s nekim pripremama. Uglavnom, trebamo prostor za skladištenje i razvrstavanje hrane i odjeće, (garaža, skladište i slično) pa ako netko zna nekoga s nekim prostorom koji se ne koristi i ustupili bi nam, barem po nekoj povoljnoj tarifi jer opet, nemamo veliki budžet, molim vas, javite!’ – ovo je poruka ‘osvanula’ u Facebook grupi Pomoć za Dubrovčane krajem rujna.
Postoji li zaista mogućnost dolaska izbjeglica i otkud zapravo ideja skladištenja hrane i ostalih potrepština? Odlučili smo provjeriti kod autora objave, mladog volontera Filipa Kljaića, koji nam se, itekako upućen u relacije s izbjeglicama i rutama, rado odazvao i pojasnio nam o čemu se točno radi.
Prije otprilike godinu dana, izbjeglička kriza dosegnula je novu razinu propuštanjem zadnjih izbjeglica u Mađarsku, kada ona zatvara granice sa Srbijom. Upravo to bio je okidač za ovu objavu na Facebooku, kaže nam Filip, inicijator ‘dubrovačke varijante’ pomoći izbjeglicama.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

MNJ

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana