Kultura

Stižu neki novi klinci!

Stižu neki novi klinci!

Klaviristi dubrovačke umjetničke škole Luke Sorkočevića bili su izuzetno uspješni na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana "Daleki akordi 2012" koje je održano u Splitu i Kaštelima.

Na natjecanju je nastupilo 80-ak mladih klavirista iz Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te mladi glazbenici iz Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije u Bosni i Hercegovini i iz Budve i Kotora u Crnoj Gori.

Ocjenjivački sud za klaviriste – Jadranka Garin, Najda Čapalija, Sergio De Simone i predsjednik Dalibor Cikojević odabrali su najuspješnije.

U prvoj kategoriji Maro Morača (učenik 1. razreda OGŠ u klasi prof. Dubravke Soldo Kakarigi) osvojio je treću nagradu.

U drugoj kategoriji Marko Puljić (učenik 2. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) apsolutni je pobjednik, Paula Jadrušić (učenica 3. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) osvojila je prvu nagradu, a Lucija Banić (učenica 2. razreda OGŠ u klasi prof. Katarine Šnajder) drugu.

U trećoj kategoriji Ana Njirić (učenica 3. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) je dobila prvu nagradu, Antun Milinković (učenik 4. razreda OGŠ u klasi prof. Marije Grazio) treću nagradu, a Adna Omerčahić (učenica 4. razreda OGŠ u klasi prof. Marije Grazio) priznanje.

17. natjecanje mladih glazbenika Jadrana zaključeno je "Završnim koncertom" u dvorani dislociranog odjela Glazbene škole Josip Hatze u Kaštelima, na kojem su nastupili pobjednici u pet gitarskih i pet klavirskih kategorija, a među njima i pobjednik u 2. kategoriji Marko Puljić iz UŠ Luke Sorkočevića – Dubrovnik.

Sa svojim profesoricama mladi klaviristi se već marljivo pripremaju za završni godišnji koncert učenika dubrovačke glazbene škole koji će se održati 23. svibnja u Kneževu dvoru, no "neki novi klinci" pronašli su vremena i za fotografiju koja će ovjekovječiti ovogodišnje uspješne nastupe.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist