Kultura

Stižu nam dani Dani europskog filma

Stižu nam dani Dani europskog filma

Ljubavnom dramom "Najljepša je zemlja moja" u kojoj glavne uloge igraju Zrinka Cvitešić i Mišel Matičević otvaraju se u subotu Dani europskog filma u Dubrovniku.

Time su se Kinematografi Dubrovnik priključili obilježavanju Europskog tjedna uz još šest hrvatskih gradova. Sedam filmova bit će prikazano od 4. do 10. svibnja u kinu Sloboda u 20 sati.

Svi filmovi prikkazivat će se u 20 sati. Uz spomenutu koprodukciju "Najljepša je zemlja moja", koja je na repertoaru u subotu, dan nakon, u nedjelju, prikazat će se francuska romantična komedija "Imena ljubavi", u ponedjeljak danska egzistencijalna drama "Submarino", u utorak kriminalistički nizozemski film "Banda iz Ossa", u srijedu austrijska humorna drama "Za ljubav nikad nije kasno". četvrtak i petak donose  kriminalistički čehoslovački film "U sjeni", te film  "Piazza Fontana: Zavjera u Italiji" priča o Italiji potkraj šezdesetih godina.

Sedmodnevni program zamišljen je kao filmska šetnja dijelovima povijesti zemalja zajednice kojoj Hrvatska pristupa 1. srpnja.
Ulaz na sve projekcije je slobodan, a posjetitelji filmskih projekcija sudjelovat će u nagradnoj igri u kojoj najsretniji osvaja putovanje u Bruxelles za dvije osobe. 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist