Natrag
22.2.2019 03:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stižu dodatni medicinski timovi u sezoni!

27.6.2013 @ 11:11 Mia Njavro Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Stižu dodatni medicinski timovi! S obzirom da je naša županija izrazito turistički orjentirana, ljeti se povećava broj pučanstva, to predstavlja dodatno opterećenje na zdravstvenu djelatnost.

Dubrovačko-neretvanska županija je kao koordinator projekta odredila lokaciju i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite, u cilju povećanja standarda zdravstvene zaštite turista, a temeljem zahtjeva struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave.

Tako je u sezoni 2013. godine, župan Nikola Dobroslavić potpisao je s gradovima, općinama, Zavodom za hitnu medicinu naše županije, Domovima zdravlja te Turističkom zajednicom Općine Župa dubrovačka Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2013. godine.

Za navedeni model utrošit će se ukupno 904.500 kuna. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 400 tisuća kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 200 tisuća kuna, gradovi i općine sudjeluju s iznosom od 281 tisuću kuna i jedina Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka s iznosom od 23.500 kuna.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati kako slijedi:

Područje grada Dubrovnika
Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna tima obiteljske medicine pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirat financirat jednu pripravnost liječnika u periodu od 01. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Općina Mljet
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirat  jedan dodatni tim obiteljske medicine pri ambulanti Mljet kojeg čine liječnik, medicinska sestra i  vozač u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Općina Župa dubrovačka
Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Župa dubrovačka i Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka, zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri ambulanti u Župi dubrovačkoj u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Općina Ston
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri ambulanti Ston u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013.

Grad Korčula i Općina Lumbarda
Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg  čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Korčula, u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013.

Općina Orebić
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri ambulanti Orebić (Dom zdravlja Korčula), u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Općina Trpanj
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj  zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri ambulanti Trpanj (Dom zdravlja Korčula), u razdoblju od 1.srpnja do 31. kolovoza 2013. godine

Općina Slivno
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirat pripravnost liječnika  pri Zavodu za hitnu medicinu-Metković u razdoblju od  1. srpnja do 31. kolovoza.

Grad Ploče
Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Ploče, u razdoblju od  1. srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

Vela Luka
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Vela Luka, zajednički će financirati jedan dodatni tim obiteljske medicine pri Domu zdravlja «Dr. Ante Franulović» kojeg  čine  liječnik i  medicinska sestra u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Općina Blato
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Blato zajednički će financirati dodatni tim obiteljske medicine  pri ambulanti Blato (Dom zdravlja «Dr. Ante Franulović»)  kojeg čine liječnik i medicinska sestra u razdoblju od  1.srpnja do 31. kolovoza 2013. godine.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana