Sport

STIŽE RUSKI REPREZENTATIVAC Daniil Merkulov novo Jugovo pojačanje!

STIŽE RUSKI REPREZENTATIVAC Daniil Merkulov novo Jugovo pojačanje!

Jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, 21-godišnji ruski reprezentativac Daniil Merkulov, novi je igrač Jug Croatia osiguranja.

Merkulov je posljednje dvije sezone bio član Jadran Carine iz Herceg Novog. U tek završenoj sezoni bio je treći strijelac Lige prvaka u natjecanju po skupinama s 27 postignutih golova. Ovog 190 centimetara visokog igrača koji igra na lijevoj strani napada odlikuje izvrstan šut pa će zajedno s Fatovićem i Papanastasioum biti velika prijetnja za protivničke vratare.

‘Dolazim u veliki klub i izuzetna mi čast što ću nositi Jugovu kapicu sljedeće dvije sezone. Vjerujem u sebe i znam da ću svojim igrama pridonijeti klubu u osvajanju novih trofeja’, kazao je Merkulov koji se trenutno nalazi u Rusiji na odmoru.

Iako je imao dosta ponuda koje su financijski bile puno isplativije, Daniil se odlučio za Jug. Zašto?

‘Kao što sam već rekao, radi se o velikom klubu duge tradicije s odličnim trenerom i vjerjem kako ću u Dubrovniku napraviti dodatni iskorak u karijeri’, rekao je Merkulov.

‘Riječ je od o mladom igraču koji je već sad važno ime u svijetu vaterpola. Znam da je imao dosta ponuda na stolu, ali on se odlučio za nas i to me čini sretnim. Daniil je igrač koji će sigurno još napredovati, a to će učiniti i Jug još boljim’, kazao je trener Juga Vjeko Kobešćak.

Merkulov je vjernost Jugu potpisao do 2020. godine, a u Dubrovniku ga očekujemo početkom rujna kada i počinju pripreme za novu sezonu.

Izvor: Jug.hr

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist