Aktualno

STIŽE NAM POZNATA OSJEČKA DOKTORICA Evo kad će vršiti Darkfield analizu žive kapi krvi!

STIŽE NAM POZNATA OSJEČKA DOKTORICA Evo kad će vršiti Darkfield analizu žive kapi krvi!

Doktorica Albina Dumić zajedno sa svojim osječkim timom dolazi u Dubrovnik 16. i 17. lipnja kada će vršiti pregled krvi metodom poznatom pod nazivom Darkfield analiza.

Darkfield analiza žive kapi krvi individualizirani je postupak dobivanja jedne šire slike o zdravlju. Vrlo je tražena kao preventivna metoda, pouzdana za ranu dijagnozu i temelj za pravovremeno liječenje, s obzirom da se upalna stanja i procesi vide prije nego se uopće pojave prvi simptomi bolesti.

Mnogi ni ne pomišljaju na bolest dok ih nešto ne zaboli, ali tada je u mnogim slučajevima bolest već uznapredovala i teže se liječi. Naročito mladi danas ne odlaze na preventivne preglede. Putem Darkfield analize upalni procesi i bolesti u nastajanju mogu se uvidjeti i do nekoliko mjeseci prije pojave prvih znakova oboljenja, a u mnogim slučajevima bolest je moguće i izliječiti prije nego uopće dođe do pojave prvih simptoma.

Osim liječenja bolesti, ovom metodom se jasno vide posljedice izloženosti stresu te uzroci slabog imuniteta što je naročito kod djece dosta značajno.

Darkfield analiza nije zamjena za dijagnostički postupak, ali je ovom metodom moguće dobiti uvid u kvalitativno stanje krvi. Tako se, između ostalog, može vidjeti stanje crvenih i bijelih krvnih stanica te krvnih pločica, prisutnost bakterija, gljivica i parazita, neprobavljene masnoće i proteine, nedostatak vitamina, nedostatak kisika, prisutnost kristala mokraćne kiseline koji dovode do gihta, lošu cirkulaciju, hormonalni disbalans.

Doktorica Dumić završila je klasičnu medicinu, ali je nastavila dalje tražiti odgovore na razne poteškoće i oboljenja pa je tako već gotovo 20 godina certificirana za obavljanje ove analize u Hrvatskoj i već nekoliko godina za redom izabrana za Naj doktora od strane svojih pacijenata. U Osijeku je Darkfield analiza kod spomenute doktorice nadopuna klasičnoj medicini, dok smo u Dubrovniku u jednu ruku zbog toga zakinuti. Cilj osječkom timu doktorice Dumić je nadopuna moderne dijagnostike poput ove i klasične medicine. U Dubrovnik dolaze već preko godinu dana zahvaljujući jednoj dubrovačkoj majci koja je i sama tražila alternativne načine izlječenja, odnosno pravo djeteta na zdravlje, nakon što je njenom djetetu prepisan sedmi antibiotik u samo prvoj godini života.

Postupak je jednostavan i bezbolan. Za razliku od klasičnog vađenja krvi, kod Darkfield analize živa kap krvi izvađena iz prsta promatra se pod mikroskopom, bez bojanja i fiksiranja, a za cijelo vrijeme ‘promatranja’ doktorica vam objašnjava što vaša krv govori o vama. Analiza i savjetovanje obično traju oko pola sata.

Analize će se vršiti u subotu 16. i u nedjelju 17. lipnja 2018. Savjeti i preporuke su uključeni u cijenu koja iznosi 350 kuna, a termin je potrebno rezervirati na broj mobitela 098/618-917.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist