Aktualno

STIŽE JAKA BURA Od petka značajno podignuti indeksi opasnosti od požara

STIŽE JAKA BURA Od petka značajno podignuti indeksi opasnosti od požara

Iako posljednja dva dana povremeno puše umjerena bura, a lokalno ima i pojačane udare, jačanje vjetra očekuje se krajem ovog tjedna. Naime, sljedeća dva dana bit će natprosječno toplo, a u četvrtak i petak u dijelovima Dalmatinske zagore temperature mogu porasti do oko vrlo vrućih 38°C. Uz obalu i na otocima temperature će mjestimice dosezati 35°C, piše Dalmacija danas.

U petak će preko nas proći oslabljena hladna fronta, no njenim prolaskom ojačat će bura koja najjača biti podno Velebita. Samo se tamo očekuju olujni udari tijekom petka i subote, a drugdje će puhati umjerena bura s pokojim jakim udarima. Bura u početku neće donijeti osvježenje, ali se jedva primjetan pad temperature očekuje od subote. Od nedjelje će noći biti znatno ugodnije.

Prema EFFIS prognozi opasnosti od požara, upravo će u petak znatno porasti indeks opasnosti od požara na cijelom Jadranu, pa tako i u Dalmaciji. Relativno suho razdoblje iza nas i vjetrovitije vrijeme značajno će dignuti spomenute indekse. Indeks opasnosti od požara za petak Smirivanje vjetra očekuje se u nedjelju. Već za ove dane DHMZ također predviđa visok indeks opasnosti od požara u dijelovima Dalmacije.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

 

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist