Natrag
22.2.2019 04:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stiže cisterna na Lopud

31.7.2012 @ 17:19 Baldo Marunčić Aktualno
7;7

Podijelite:

Vodovod Dubrovnik i službe Grada Dubrovnika sutra će organizirati čišćenje sustava kanalizacije na otoku Lopudu te će u tu svrhu na otok biti dovezena specijalizirana cisterna.

Naime, kako stoji na internetskim stranicama Gradske uprave, na Lopudu postoji kanalizacijski sustav koji nije dio mreže o kojoj skrbi Vodovod Dubrovnik jer je devedesetih izgrađen s namjerom da ga Lopuđani besplatno koriste i sami održavaju.

Cjevovod nije kapacitiran za ljetne gužve, veći broj stanovnika na otoku te povećano korištenje restorana.

Sve do ove godine Mjesni odbor Lopud pratio je stanje cjevovoda te po potrebi pozivao stručne službe Grada i Vodovoda na intervenciju kako bi se izbjeglo začepljenje i izlijevanje kanalizacije, kažu iz Gradske uprave.

– Izvršili smo pritisak u Ministarstvu zdravlja, pa su nam ipak iz Grada odlučili pomoći, premda je sve to samo privremeno rješenje. Ovo ne smije stati na tome – kazao je duList član Mjesnog odbora Lopud Ivan Gale, koji ističe kako bi plaža zbog zagađenja odmah bila zatvorena “da je Hrvatska pravna država”.
– Postoje ljudi i u Gradu i u Županiji koji brinu o tome. Pa gdje idu novci koje plaćamo za komunalije? – pita se Gale.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana