Aktualno

Stiže cisterna na Lopud

Vodovod Dubrovnik i službe Grada Dubrovnika sutra će organizirati čišćenje sustava kanalizacije na otoku Lopudu te će u tu svrhu na otok biti dovezena specijalizirana cisterna.

Naime, kako stoji na internetskim stranicama Gradske uprave, na Lopudu postoji kanalizacijski sustav koji nije dio mreže o kojoj skrbi Vodovod Dubrovnik jer je devedesetih izgrađen s namjerom da ga Lopuđani besplatno koriste i sami održavaju.

Cjevovod nije kapacitiran za ljetne gužve, veći broj stanovnika na otoku te povećano korištenje restorana.

Sve do ove godine Mjesni odbor Lopud pratio je stanje cjevovoda te po potrebi pozivao stručne službe Grada i Vodovoda na intervenciju kako bi se izbjeglo začepljenje i izlijevanje kanalizacije, kažu iz Gradske uprave.

– Izvršili smo pritisak u Ministarstvu zdravlja, pa su nam ipak iz Grada odlučili pomoći, premda je sve to samo privremeno rješenje. Ovo ne smije stati na tome – kazao je duList član Mjesnog odbora Lopud Ivan Gale, koji ističe kako bi plaža zbog zagađenja odmah bila zatvorena “da je Hrvatska pravna država”.
– Postoje ljudi i u Gradu i u Županiji koji brinu o tome. Pa gdje idu novci koje plaćamo za komunalije? – pita se Gale.

Pročitajte još

Dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom od 28. do 30. svibnja

Dulist

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija