Natrag
17.2.2019 21:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stipendije dobilo 89 Župljana!

24.12.2013 @ 11:15 Nikša Miletić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Općinski načelnik Silvio Nardelli danas je u konferencijskoj dvorani zgrade Općine Župa dubrovačka primio ovogodišnje stipendiste koji su tom prigodom pristupili svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju.

Prema zaprimljenim prijavama 145 učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka za školsku, odnosno akademsku godinu 2012./2013. odobreno je čak 89 stipendija.

Stipendija za učenika iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.

Ove godine u stipendiranje učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka uključila se OTP banka, koja je u okviru projekta „Zeleno svjetlo za znanje“ donirala sredstva za stipendiranje učenika i studenata slabije imovnog stanja.

Na svečani prijem načelnik je ove godine pozvao i sve one učenike i studente koji su imali odličan uspjeh, a zbog velike konkurencije nisu ostvarili pravo na stipendiju.  14 odlikaša dobilo je jednokratni novčani poklon u iznosu  od 1.000,00 kuna.

Lijepo je bilo vidjeti više od stotinu perspektivnih mladih osoba iz Župe. Načelniku Nardelliu posebno je drago što Općina svake godine sve više ulaže u njihov uspjeh i obrazovanje.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana