Zanimljivosti

Stipendije dobilo 89 Župljana!

Stipendije dobilo 89 Župljana!

Općinski načelnik Silvio Nardelli danas je u konferencijskoj dvorani zgrade Općine Župa dubrovačka primio ovogodišnje stipendiste koji su tom prigodom pristupili svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju.

Prema zaprimljenim prijavama 145 učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka za školsku, odnosno akademsku godinu 2012./2013. odobreno je čak 89 stipendija.

Stipendija za učenika iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.

Ove godine u stipendiranje učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka uključila se OTP banka, koja je u okviru projekta „Zeleno svjetlo za znanje“ donirala sredstva za stipendiranje učenika i studenata slabije imovnog stanja.

Na svečani prijem načelnik je ove godine pozvao i sve one učenike i studente koji su imali odličan uspjeh, a zbog velike konkurencije nisu ostvarili pravo na stipendiju.  14 odlikaša dobilo je jednokratni novčani poklon u iznosu  od 1.000,00 kuna.

Lijepo je bilo vidjeti više od stotinu perspektivnih mladih osoba iz Župe. Načelniku Nardelliu posebno je drago što Općina svake godine sve više ulaže u njihov uspjeh i obrazovanje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist