Sport

Štimac smijenjen, Niko Kovač novi izbornik!

Niko Kovač

Nakon što je Igor Štimac po završetku sinoćnje utakmice sa Škotskom (poraz 0:2) ponudio svoju ostavku na mjesto izbornika, Izvršni odbor HNS-a jutros je ostavku i prihvatio te za njegovog nasljednika odredio dosadašnjeg izbornika U-21 reprezentacije Nika Kovača.

Podsjetimo, Igor Štimac reprezentaciju je preuzeo u srpnju prošle godine i u 15 utakmica na kormilu upisao osam pobjeda, dva remija i čak pet poraza.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo osvojio je 17 od mogućih 30 bodova, uz najslabiju efikasnost u povijesti (tek 12 golova, najgori napadački učinak ikad!), a uspio je ostvariti i negativan rekord od čak tri poraza u jednom kvalifikacijskom ciklusu. Negativan rekord je i što je po prvi put u istim kvalifikacijama Hrvatska dvaput poražena na domaćem terenu, a još uvijek traje negativan niz od četiri utakmice bez pobjede. I uz sve to, još uvijek imamo priliku za plasman u Brazil!

Tako će bivši hrvatski reprezentativac i kapetan Niko Kovač kao vršitelj dužnosti izbornika voditi Hrvatsku u dvije utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje su na rasporedu 15. i 19. studenog.

Ždrijeb doigravanja održat će se u ponedjeljak, 21. listopada u Zurichu, a naši mogući protivnici su Francuska, Švedska, Rumunjska i Island.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist