DuList IN

Stijepo Gleđ Markos nastupa u Londonu

Dubrovčanin Stijepo Gleđ Markos, međunarodno priznati i višestruko nagrađivani hrvatski tenor, održat će koncert u Londonu u nedjelju, 8. prosinca.

Koncert će se održati u Crkvi presvetog srca Isusovog (The Sacred Heart Church) pokraj Britanskog parlamenta, a najavljeno je kako će među poznatim uzvanicima biti i hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom kraljevstvu dr.sc. Ivan Grdešić. Dva dana kasnije, 10. prosinca, Markos nastupa i u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, u organizaciji HTZ-a i Veleposlanstva.

Dubrovčani će Markosa moću čuti i vidjeti na Stradunu 31. prosinca, u programu Dočeka Nove godine, nakon nastupa Colonie, a u suradnji s grupom DaRiva.
– Bit će to malo odstupanje od mog uobičajenog repertoara, ali će svakako biti u tenorskom duhu i ritmu – poručuje sjajni Dubrovčanin.

Podsjetimo, Stijepo Gleđ Markos svoj početak imao je na kazališnim daskama u rodnom mu gradu. Tada je glazbena struka i publika prepoznala njegov izniman talent i jedinstveni glas. Uspjesi su se nizali redom kroz glavne uloge u kazalištima, na filmskim platnima, festivalima i svjetskim koncertnim dvoranama u pratnji renomiranih glazbenika.

Međunarodna gostovanja dovela su ga i na londonsku glazbenu scenu, gdje je 2013. godine u produkciji „The New London Opera Players“ odabran za glavnu ulogu Maria Cavaradossia u operi „Tosca“.

Uz podršku londonske kraljevske opere Royal Opera House, Stijepo je dobio britansku glazbenu stipendiju i trenutno se u Londonu priprema za nove operne uloge sa svjetski poznatim vokalnim pedagogom Ryanom Daviesom koji nosi titulu jednog od najljepših tenorskih vokala Velike Britanije.

Pročitajte još

BOGAT LJETNI PROGRAM Kino Slavica ugostit će Massima i Vlatka Stefanovskog

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Mališani na radionicama robotike i programiranja bez ekrana

Dulist

FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA Sa splitskih Bačvica u dubrovačko kino Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija