Natrag
21.2.2019 05:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stijepo Gleđ Markos nastupa u Londonu

6.12.2013 @ 0:34 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

Dubrovčanin Stijepo Gleđ Markos, međunarodno priznati i višestruko nagrađivani hrvatski tenor, održat će koncert u Londonu u nedjelju, 8. prosinca.

Koncert će se održati u Crkvi presvetog srca Isusovog (The Sacred Heart Church) pokraj Britanskog parlamenta, a najavljeno je kako će među poznatim uzvanicima biti i hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom kraljevstvu dr.sc. Ivan Grdešić. Dva dana kasnije, 10. prosinca, Markos nastupa i u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, u organizaciji HTZ-a i Veleposlanstva.

Dubrovčani će Markosa moću čuti i vidjeti na Stradunu 31. prosinca, u programu Dočeka Nove godine, nakon nastupa Colonie, a u suradnji s grupom DaRiva.
– Bit će to malo odstupanje od mog uobičajenog repertoara, ali će svakako biti u tenorskom duhu i ritmu – poručuje sjajni Dubrovčanin.

Podsjetimo, Stijepo Gleđ Markos svoj početak imao je na kazališnim daskama u rodnom mu gradu. Tada je glazbena struka i publika prepoznala njegov izniman talent i jedinstveni glas. Uspjesi su se nizali redom kroz glavne uloge u kazalištima, na filmskim platnima, festivalima i svjetskim koncertnim dvoranama u pratnji renomiranih glazbenika.

Međunarodna gostovanja dovela su ga i na londonsku glazbenu scenu, gdje je 2013. godine u produkciji „The New London Opera Players“ odabran za glavnu ulogu Maria Cavaradossia u operi „Tosca“.

Uz podršku londonske kraljevske opere Royal Opera House, Stijepo je dobio britansku glazbenu stipendiju i trenutno se u Londonu priprema za nove operne uloge sa svjetski poznatim vokalnim pedagogom Ryanom Daviesom koji nosi titulu jednog od najljepših tenorskih vokala Velike Britanije.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana