Sport

Stiglo Primorje! Svi večeras u Gruž!

Stiglo Primorje! Svi večeras u Gruž!

Može li Jug napokon pobijediti ove sezone nesavladivu supermomčad Primorja EB? Saznat ćemo to večeras od 18.45 sati na bazenu u Gružu, gdje se sastaju dvije trenutno najjače momčadi na svijetu.

Turnir na Korčuli 10:8, finale Kupa u Zagrebu 11:9, prva utakmica u Jadranskoj ligi u Rijeci 11:9 – ukupno ove sezone 3:0 za Riječane. Jugaši ni u jednoj od tih utakmica nisu na pravi način znali odgovoriti na izazove koje su pred njih stavljali riječki asevi Sukno, Obradović, Barač, Garcia, braća Varga, a posebno vratar Frano Vićan.

Iz Juga uvjeravaju kako je momčad konačno uigrana. Posložili su se redovi, osovina Ivović-Janović već je u srijedu samljela oslabljenu Crvenu zvezdu s visokih 10:5, ali hoće li samo dva raspoložena igrača biti dovoljna za utakmicu preokreta? Večeras na visini zadatka moraju biti svi, od kapetana Nikše Dobuda do Andra Bušlje, od Tonyja Azeveda do Mara Jokovića. Bijač konačno mora početi ‘braniti čuda’, bolje čitati vanjske šuteve i igru, posebno Sukna. Igra s igračem više jednostavno mora profunkcionirati. Da skratimo, tko večeras navuče Jugovu kapicu mora za nju poginuti u bazenu. To je najmanje što će dubrovačka publika od tih momaka tražiti večeras.

Superderbi Jadranske vaterpolske lige dat će konačno i odgovor na mogućnosti trenera Đuha da od ove momčadi opet izvuče maksimum, jer to Primorje svakako zahtjeva. Hoće li Vesko od ‘razmaženih beba’ opet napraviti šampione? Možda odgovor na to pitanje doznamo već večeras. Prema posljednjim informacijama, oba kluba nastupit će u punim sastavima. Treba li bolja pozivnica?

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist