Aktualno

Stigli policajci iz Francuske, Crne Gore i Italije

Stigli policajci iz Francuske, Crne Gore i Italije

Već osmu godinu zaredom MUP provodi program „Sigurne turističke sezone“, u sklopu kojeg policijski službenici iz Francuske, Crne Gore i Italije borave i rade na području PUDN.

-Imamo jako veliki broj francuskih turista, također i talijanskih i ostalih, u svakodnevnoj komunikaciji s gostima moramo reći da je ovo jedna velika i značjana pomoć zato što se na ovaj način pomaže i doprinosi bržem rješavanju pojedniih događaja, a time se povećava i zadovoljstvo turista, bez obzira jesu li strani državljani žrtve ili počinitelji – istaknula je glasnogovornica PUDN Marija Gjenero.

Ivan Rovčanin, crnogorski policijac kaže kako još intervencija nije imao.
-To je više bilo preventivno, nadam se da do kraja sezone toga neće ni biti – kaže on te dodaje kako se crnogorski turisti osjećaju sigurnije kada znaju da je njihov policajac tu.

Sličnog je razmišljanja i njegov francuski kolega Daniel Blas.

-Nadam se da ću obogatiti svoja iskustva kroz suradnju s Hrvatima. Prvi puta sudjelujem u ovakvoj suradnji, ostajemo mjesec dana a što se tiče intervencija nadam se da će biti blaže i simpatične, da neće biti nekih ozbiljnijih slučajeva- nada se Blas.

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist