Županija

STIGLI NOVI REZULTATI More na plažama Šulić i Danče ni izvrsno ni dobro već – zadovoljavajuće

Osim kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, treće redovno ispitivanje na 118 plaža pokazalo je kako more na njih 117 odgovara uvjetima Uredbe o kakvoći mora. Ispitivanje je provedeno od 17. do 26. lipnja. Međutim, more je na 111 plaža bilo izvrsne kakvoće. S druge strane, more je na plaži Hotela Libertas Rixos u Dubrovniku, VK Cavtat u Konavlima, Mlini u Župi dubrovačkoj i Uvala Luka u Trpnju bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Šulić i Danče u Dubrovniku ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.
Kako navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje 27. i 28. lipnja. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja. Uzorkovanje mora će se ponoviti u roku od sedam dana od onečišćenja radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Odobrena sredstva za financiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

Dulist

HOLIDAY WORLD SHOW TZ županije samostalno se predstavlja u Dublinu

Dulist

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija