Županija

STIGLI NOVI REZULTATI More na plažama Šulić i Danče ni izvrsno ni dobro već – zadovoljavajuće

Osim kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, treće redovno ispitivanje na 118 plaža pokazalo je kako more na njih 117 odgovara uvjetima Uredbe o kakvoći mora. Ispitivanje je provedeno od 17. do 26. lipnja. Međutim, more je na 111 plaža bilo izvrsne kakvoće. S druge strane, more je na plaži Hotela Libertas Rixos u Dubrovniku, VK Cavtat u Konavlima, Mlini u Župi dubrovačkoj i Uvala Luka u Trpnju bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Šulić i Danče u Dubrovniku ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.
Kako navode iz Dubrovačko-neretvanske županije, na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje 27. i 28. lipnja. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja. Uzorkovanje mora će se ponoviti u roku od sedam dana od onečišćenja radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Lasić zbog ‘selektivnog’ prolaska prijava traži poništavanje natječaja za energetske obnove kuća!

Dulist

Berba mandarina počinje 20. rujna uz epidemiološke mjere

Dulist

Obilježena 29. obljetnica vojno-redarstvene akcije ‘Zelena tabla – Mala bara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija