Kultura

Stigla vijest – Šišu bacila u nesvijest

Stigla vijest - Šišu bacila u nesvijest

Dok muku muče s mjestom izvedbi dubrovačkih koncerata, Dubrovački simfonijski orkestar ovoh je utorka dobio potvrdu za nastup u jednoj od najprestižnijih glazbenih dvorana svijeta – bečkom Musikvereinu.

Dubrovački glazbenici tako će 21. rujna 2012. godine svirati u dvorani u kojoj Bečka filharmonija izvodi tradicionalni Novogodišnji koncert – Musikverein Goldene Saal.
– Riječ je o koncertu koji već dulje vrijeme pripremamo u tišini. Kada je stigla potvrda, bio sam šokiran. Skoro sam pao u nesvijest! Stefan Zykudis iz Master Orchestra Productiona potvrdio nam je koncert u dvorani u kojoj je orkestru naše formacije gotovo nemoguće ući. U Musikvereinu nastupaju nacionalne filharmonije iz cijelog svijeta sa peko stotinu izvođača i ovo je ravno čudu. Sad slijedi fanatičan rad i trud da dobivenu opravdamo priliku koju smo dobili. Koncertni ciklus u bečkom Musikvereinu prate svi prestižni svjetski mediji i nije dovoljno samo tamo nastupiti, već se treba pokazati u najboljem svjetlu. Mi kontinuirano napredujemo, ali sad smo dobili priliku za koju treba raditi još više i bolje – kazao je Pero Šiša, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Otkriva nam kako su u rujnu 2012. pozvani na dva koncerta od kojih će prvi biti u Musikvereinu u Klagenfurtu, a drugi u prestižnoj Musikverein Golden Saal u Beču.

– Popodne idem majci na grob. Ovo mi ona s neba šalje. Ovo je nemoguće – ushićeno govori Šiša.
Na kraju ističe „upravo jučer sam na kolegiju ravnatelja govorio koje velike reference dobiva Orkestar po svijetu i krajnje je vrijeme da isti taj Orkestar u Gradu dobije prave uvjete za rad“.
Pritom misli na hitnu potrebu za izgradnjom koncertne dvorane, jer je, ističe „ovo što i kako sad rade, ne može niti jedna kulturna institucija Grada“.

 

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist