Aktualno

STIGLA REAKCIJA ‘Uber nije kriv za prometni kolaps, broj vozača se smanjio’

STIGLA REAKCIJA 'Uber nije kriv za prometni kolaps, broj vozača se smanjio'

Iz Ubera je na našu redakciju pristigla službena izjava povodom reakcije gradonačelnika Mata Frankovića na prometni kolaps koji se dogodio u Dubrovniku. Naime, u svojoj je reakciji Franković za ovaj problem među ostalim okrivio i UBER.

Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

‘Iznenađeni smo s izjavom dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića. Njegove tvrdnje ne mogu biti bazirane na stvarnim podacima jer se broj automobila kojima se koriste Uberovi partneri-vozači drastično smanjio od kada su Zakon o prijevozu u cestovnom prometu i Pravilnici stupili na snagu. Stoga cestovni promet u Dubrovniku nije kolabirao zbog liberalizacije autotaksi prometa, niti Uberovih partnera-vozača, već drugih faktora.

Pozivamo grad Dubrovnik da provjeri sa svojim stručnjacima i stručnim službama koji je stvarni razlog nedavnog prometnog kolapsa. Slažemo se s gradonačelnikom da je vjerojatno najveći prometni problem Dubrovnika nedostatak parkirnih mjesta i garaža u središtu grada. Međutim, jedno od rješenja je korištenje Uberovih usluga koje su alternativa korištenju vlastitog automobila i time se rasterećuju prenapregnuti prometni kapaciteti u Dubrovniku. Studije su pokazale da jedno vozilo Uberovih vozača zamjenjuje 5-7 privatnih vozila da bi se prevezlo istu količinu ljudi. Ograničavanje prometa oko središta gradova ponovno će stvoriti slike turista koji satima čekaju na užeglom suncu jer ne mogu doći do taksija, umjesto da uživaju u blagodatima naše obale. To svakako nije iskustvo koje želimo priuštiti našim gostima niti odaslati takvu sliku naše zemlje.

Pozivamo gradonačelnika Frankovića na otvaranje dijaloga za koji smo uvjereni da može uroditi plodnom suradnjom i rješenjima kojima možemo ukloniti uzroke prometnog kolapsa, osiguravajući istovremeno što veću mobilnost građanima i gostima Dubrovnika.’

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist