Aktualno

Stigla potvrda: Studija pozitivno ocijenjena

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćenjem za javnost danas je potvrdilo jučerašnju informaciju kako je Povjerenstvo u postupku procjene Studiju utjecaja na okoliš projekta golfa na Srđu pozitivno ocijenilo.

Na 3. sjednici, održanoj u srijedu 6. ožujka, osim članova Povjerenstva nazočili su i predstavnici izrađivača studije i ulagača, kao i osam predstavnika medija i građanskih udruga.

Premda se za sudjelovanje do zakazanog roka prijavio samo jedan medij, novinar i fotograf te jedan predstavnik udruge građana, omogućeno je prisustvovanje sjednici i za preostalih pet predstavnika medija prema redoslijedu dolaska.

Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Zrinka Valetić, viša stručna savjetnica u Službi za procjenu okoliša pri Ministarstvu zaptite okoliša i prirode.

Inače, prije donošenja konačnog mišljenja na dnevnom redu se našao i izvještaj o provedenoj javnoj raspravi te rasprava o odgovorima ovlaštenika na dobivene primjedbe.

U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je donijeti rješenje kojim će odlučiti je li zahvat uz predložene mjere zaštite okoliša i program praćenja stanja okoliša prihvatljiv za okoliš ili nije.

Ovo pozitivno mišljenje savjetodavnog stručnog povjerenstva Ministarstvu služi kao savjetodavna podloga stručnjaka za donošenje rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš.
 

Kusalić: Ne čudi jednoglasna potvrda

– Nakon više od šest godina truda i zalaganja za realizaciju projekta Golf Parka Dubrovnik, i struka je potvrdila da zahvat neće imati štetnog utjecaja na okoliš i prirodu. Stav Društva Razvoj golf je od samog početka bio da sa okolišem i utjecajem na okoliš nema nikakvih kompromisa i drago nam je da je struka dokazala isto. Studija utjecaja na okoliš, na kojoj je sudjelovalo i koju je izradilo četrnaest priznatih nezavisnih stručnjaka, dokazala je svoju stručnost i potvrdila izvornost izrađenih analiza, čime je projekt Golf Park Dubrovnik dobio potvrdu sa stručne strane da ne proizvodi utjecaje koji bi bili opasni za okoliš – stoji u prioćenju kojim se ovim povodom oglasila tvrtka Razvoj Golf.

Prokurist Ivan Kusalić istaknuo je kako je tvrtci iznimno drago da je struka potvrdila tvrdnje ulagača i izrađivača Studije koje se godinama komuniciraju prema javnosti te kako „nije čudo da je Povjerenstvo jednoglasno prihvatilo Studiju jer je izrađena po najvišim standardima i propisima EU.

Pročitajte još

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut

KONAVOSKE IGRE Dupkom su bile pune Šišine dube

Dulist

VELIKI TRANSFER Stipan Đuretić novi je član HNS-a

Dulist