Aktualno

Stigla potvrda: Studija pozitivno ocijenjena

Stigla potvrda: Studija pozitivno ocijenjena

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćenjem za javnost danas je potvrdilo jučerašnju informaciju kako je Povjerenstvo u postupku procjene Studiju utjecaja na okoliš projekta golfa na Srđu pozitivno ocijenilo.

Na 3. sjednici, održanoj u srijedu 6. ožujka, osim članova Povjerenstva nazočili su i predstavnici izrađivača studije i ulagača, kao i osam predstavnika medija i građanskih udruga.

Premda se za sudjelovanje do zakazanog roka prijavio samo jedan medij, novinar i fotograf te jedan predstavnik udruge građana, omogućeno je prisustvovanje sjednici i za preostalih pet predstavnika medija prema redoslijedu dolaska.

Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Zrinka Valetić, viša stručna savjetnica u Službi za procjenu okoliša pri Ministarstvu zaptite okoliša i prirode.

Inače, prije donošenja konačnog mišljenja na dnevnom redu se našao i izvještaj o provedenoj javnoj raspravi te rasprava o odgovorima ovlaštenika na dobivene primjedbe.

U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je donijeti rješenje kojim će odlučiti je li zahvat uz predložene mjere zaštite okoliša i program praćenja stanja okoliša prihvatljiv za okoliš ili nije.

Ovo pozitivno mišljenje savjetodavnog stručnog povjerenstva Ministarstvu služi kao savjetodavna podloga stručnjaka za donošenje rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš.
 

Kusalić: Ne čudi jednoglasna potvrda

– Nakon više od šest godina truda i zalaganja za realizaciju projekta Golf Parka Dubrovnik, i struka je potvrdila da zahvat neće imati štetnog utjecaja na okoliš i prirodu. Stav Društva Razvoj golf je od samog početka bio da sa okolišem i utjecajem na okoliš nema nikakvih kompromisa i drago nam je da je struka dokazala isto. Studija utjecaja na okoliš, na kojoj je sudjelovalo i koju je izradilo četrnaest priznatih nezavisnih stručnjaka, dokazala je svoju stručnost i potvrdila izvornost izrađenih analiza, čime je projekt Golf Park Dubrovnik dobio potvrdu sa stručne strane da ne proizvodi utjecaje koji bi bili opasni za okoliš – stoji u prioćenju kojim se ovim povodom oglasila tvrtka Razvoj Golf.

Prokurist Ivan Kusalić istaknuo je kako je tvrtci iznimno drago da je struka potvrdila tvrdnje ulagača i izrađivača Studije koje se godinama komuniciraju prema javnosti te kako „nije čudo da je Povjerenstvo jednoglasno prihvatilo Studiju jer je izrađena po najvišim standardima i propisima EU.

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović