Natrag
15.2.2019 22:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stigla potvrda: Studija pozitivno ocijenjena

7.3.2013 @ 13:24 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćenjem za javnost danas je potvrdilo jučerašnju informaciju kako je Povjerenstvo u postupku procjene Studiju utjecaja na okoliš projekta golfa na Srđu pozitivno ocijenilo.

Na 3. sjednici, održanoj u srijedu 6. ožujka, osim članova Povjerenstva nazočili su i predstavnici izrađivača studije i ulagača, kao i osam predstavnika medija i građanskih udruga.

Premda se za sudjelovanje do zakazanog roka prijavio samo jedan medij, novinar i fotograf te jedan predstavnik udruge građana, omogućeno je prisustvovanje sjednici i za preostalih pet predstavnika medija prema redoslijedu dolaska.

Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Zrinka Valetić, viša stručna savjetnica u Službi za procjenu okoliša pri Ministarstvu zaptite okoliša i prirode.

Inače, prije donošenja konačnog mišljenja na dnevnom redu se našao i izvještaj o provedenoj javnoj raspravi te rasprava o odgovorima ovlaštenika na dobivene primjedbe.

U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dužno je donijeti rješenje kojim će odlučiti je li zahvat uz predložene mjere zaštite okoliša i program praćenja stanja okoliša prihvatljiv za okoliš ili nije.

Ovo pozitivno mišljenje savjetodavnog stručnog povjerenstva Ministarstvu služi kao savjetodavna podloga stručnjaka za donošenje rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš.
 

Kusalić: Ne čudi jednoglasna potvrda

– Nakon više od šest godina truda i zalaganja za realizaciju projekta Golf Parka Dubrovnik, i struka je potvrdila da zahvat neće imati štetnog utjecaja na okoliš i prirodu. Stav Društva Razvoj golf je od samog početka bio da sa okolišem i utjecajem na okoliš nema nikakvih kompromisa i drago nam je da je struka dokazala isto. Studija utjecaja na okoliš, na kojoj je sudjelovalo i koju je izradilo četrnaest priznatih nezavisnih stručnjaka, dokazala je svoju stručnost i potvrdila izvornost izrađenih analiza, čime je projekt Golf Park Dubrovnik dobio potvrdu sa stručne strane da ne proizvodi utjecaje koji bi bili opasni za okoliš – stoji u prioćenju kojim se ovim povodom oglasila tvrtka Razvoj Golf.

Prokurist Ivan Kusalić istaknuo je kako je tvrtci iznimno drago da je struka potvrdila tvrdnje ulagača i izrađivača Studije koje se godinama komuniciraju prema javnosti te kako „nije čudo da je Povjerenstvo jednoglasno prihvatilo Studiju jer je izrađena po najvišim standardima i propisima EU.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana