Grad

STIGAO PRVI CRUISER “Armonia” otvorila sezonu!

MSC Armonia cruiser

Danas u podne u grušku je luku ‘akosto’ cruiser MSC Armonia, čime je i službeno otvorena sezona velikih brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku.

– S brodom je u Grad stiglo 1462 putnika i 686 članova posade. Prema planiranim dolascima u luku Gruž najavljeno je 447 ticanja i očekujem oko 790 tisuća putnika što je za oko 17 posto manje nego prethodne godine kada je porast putnika bio iznadprosječan. Na nivou destinacije Dubrovnik, s uključenim sidrištem ispred Lokruma, očekuje se 569 ticanja i oko 835.000 putnika ili 24 posto manje nego u 2013. godini – kazao je tom prilikom ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić.

– Kao i svake godine do sada, imamo nekoliko brodova koji po prvi put dolaze u Dubrovnik od kojih se ističe Regal Princess brodara Princess Cruises sa 3.600 putnika i 141.000 BT duljine 329 metara i i Mein Schiff 3 brodara TUI Cruises GmbH koji na svom inauguracijskom putovanju dolaze u Dubrovnik. Ovi brodovi će u sklopu svojih itinerera u luku Dubrovnik uploviti još 7 odnosno 8 puta ove godine. Tu su također velik brodovi MSC Preziosa brodara MSC Croceire SA građen 2013 i koji će ove godine uploviti u luku Gruž 31 put. Stoga unatoč tome nećemo obarati nove rekorde smatramo da će i ova godina biti uspješna za Lučku upravu Dubrovnik kao i za sve poslovne subjekte koji se bave turizmom brodova na kružnim putovanjima – zaključio je Asić.

Pročitajte još

OPARA I FRANKOVIĆ Nećemo dozvoliti da ovakav zakon nastavi smanjivati kvalitetu života

Dulist

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Dulist

RASTEREĆENJE OD GUŽVI Projekt Alter Eco uspješno predstavljen u Valenciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija