Natrag
19.4.2019 21:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

STIGAO ODGOVOR MINISTRICE Sve i da žele ne mogu odgoditi početak nastave, evo i zašto

29.8.2018 @ 9:09 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nastava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a samim time i u Dubrovniku, kao što je DuList već ranije pisao, počinje 3. rujna.

Odgodu je, podsjetimo, od ministrice Blaženke Divjak tražila voditeljica Eko centra Zeleno sunce i Eko Omblića, koja smatra kako bi se početak škole, zbog vrućina, trebao odgoditi do 10. rujna. No, da bi se takvo nešto moglo realizirati, zahtjev je Dubrovačko-neretvanska županija trebala uputiti najkasnije do 1. lipnja. Evo što su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odgovorili Jadranki Šimunović.

-Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za šk. god. 2018./2019., točkom IX. propisano sljedeće:
‘Županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području može za osnovnu školu i/ili srednju školu drukčije planirati početak nastave u prvom polugodištu i/ili trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog Ureda državne uprave. Zahtjev iz stavka 1. ove točke županija je dužna u ime školskih ustanova na svojem području podnijeti Uredu državne uprave najkasnije do 1. lipnja 2018. godine, a Ured je dužan prijedlog za školske ustanove u županiji, odnosno Gradu Zagrebu, dostaviti Ministarstvu najkasnije do 8. lipnja 2018. godine.’ Budući da Dubrovačko-neretvanska županija nije planirala odgodu početka nastavne godine niti je uputila zahtjev ovome ministarstvu, nastava će u toj županiji započeti 3. rujna 2018. godine – odgovorili su iz Ministarstva.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana