AktualnoPolitika

STIGAO I GABRIČEVIĆ Predstavljeni predsjednici gradskih i općinskih organizacija ‘Umirovljenika’

STIGAO I GABRIČEVIĆ Predstavljeni predsjednici gradskih i općinskih organizacija 'Umirovljenika'

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u svojim prostorijama predstavila je danas izabrane predsjednike gradskih i općinskih organizacija HSU u DNŽ. Predsjednike je predstavio potpredsjednik HSU-a, general Veseljko Gabričević, koji je iskoristio priliku te najavio održavanje Županijske izborne skupštine HSU.

Olga Muratti izrazila je zadovoljstvo te izjavila kako je ‘u kancelariji HSU-a prisutni su najodgovorniji ljudi naše stranke s područja naše županije’.

– Drago mi je što sam ovdje ponovno u Dubrovnik, a i nije prvi put da sam tu. U Dubrovniku sam bio tijekom rata i sada sam opet dobio zadaću, ali ovaj put od HSU, kao potpredsjednik. Prošle godine mi smo trebali završiti unutarstranačke izbore u stranci, ali nažalost u DNŽ nisu izvršeni izbori u svim našim temeljnim organizacijama. Izvršeni su samo u tri – u Dubrovniku, Metkoviću i na Korčuli i samim time, sukladno Statutu HSU nije bilo više uvjeta da postoji županijska organizacija DNŽ. S obzirom na novonastalu situaciju Središnji odbor stranke i Predsjedništvo mene su zadužili kao potpredsjednika da zajedno s određenim članovima s ovog prostora pokušam oživjeti nekoliko novih temeljnih organizacija kako bismo stvorili uvjete da poslujemo i da ponovno oživimo županijsku organizaciju DNŽ. U tome smo uspjeli, zahvaljujući mojim kolegama, a u prvom redu gospođi Olgi Muratti, predsjednici gradske organizacije Dubrovnik – izjavio je Gabričević te naveo ostale članove među kojima su i Siniša Bebić, predsjednik gradske organizacije Metković te Vjerko Cvjetković, iz Župe Dubrovačke.

– Zahvaljujući njima i ostalim članovima uspjeli smo oživjeti niz organizacija i stvoriti nove. – izjavio je Veseljko Gabričević.

Izabrani predsjednici gradskih i općinskih organizacija HSU-a su:

Ivo Kraljević, predsjednik gradske organizacije Dubrovačko primorje
Jakov Rašica, predsjednik gradske organizacije u Župi Dubrovačkoj
Dalibor Žderić, predsjednik gradske organizacije Ploče
Olga Muratti, predsjednica gradske organizacije Dubrovnik
Siniša Bebič, predsjednik gradske organizacije Metković
Matija Nikolić, potpredsjednica gradske organizacije Kula Norinska
Teodor Darko Lozica, predsjednik gradske organizacije Korčula

– Smatram kako će oni uspješno voditi DNŽ. Imamo u pripremi još dvije temeljne organizacije, jednu na Mljetu i jednu u Orebiću, koje možemo osnovati već sutra i nadam se da ćemo ih osnovati kroz desetak dana. Naš je cilj da povećamo broj naših organizacija, da pokrijemo teritorij cijele županije, da izlazimo na izbore u svim općinama i gradovima u DNŽ i da izborimo što više vijećnika – općih, gradskih i županijskih. No također, da i sutra imamo što veći broj glasova, bilo za Sabor, bilo za europarlamentarne izbore – izjavio je Gabričević.

Također, Gabričević je najavio kako će se Županijska izborna skupština održati 26. lipnja u Župi Dubrovačkoj u Domu umirovljenika, s početkom u 18 sati.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist