DuList IN

STIGAO ‘HIGHLANDER’ Ljepotan na kojem su uživali Jagger, McCartney, Liz Taylor…

Dubrovnik je očito i ove godine centar megajahtaškog svijeta. I danas je, nešto oko 15 sati, u grušku luku akostao predivni ‘Highlander’, svojevrsni ‘old timer’ među skupocjenim plovilima, najpoznatiji po slavnim osobama koje je u prošlosti ugostio njegov prvi vlasnik, američki biznismen Malcolm Forbes.

Ovaj 50-metarski ljepotan, koji plovi pod zastavom Maršalskog otočja, od prvog dana na moru (a to je od 1986. godine) u vlasništvu je poznate obitelji Forbes. Svojedobno je ugostio Liz Taylor, Micka Jaggera, Paula McCartneya, Roberta de Nira, ali i ‘Željeznu Lady’ Margaret Thatcher te američkog predsjednika Ronalda Reagana.

‘Highlander’ je prvotno bio zelene boje, boje novca, a navodno je Forbes svoje plovidbe zvalo ‘kapitalističkim turama’. Nakon Malcolmove smrti 1990. godine njegova četiri sina nastavila su živjeti istim životnim stilom. Ipak, novi vlasnici do danas su pak proveli cijeli niz preinaka. Može primiti 11 članova posade i 12 gostiju, koji na raspolaganju imaju gimnastičku dvoranu, Jacuzzi, heliodrom, kajake. Također, brod je prepun umjetnina tematski vezanih za more.

Jahta je danas u vlasništvu američkog financijaša Roberta de Guardiole, a može se unajmiti za ‘sitnih’ 128 tisuća funti tjedno.

Pročitajte još

‘LADY S’ I ‘ALL ABOUT U’ Dvije luksuzne ljepotice u gruškoj luci

Dulist

SLATKO IZNENAĐENJE Lijepa Konavoka očekuje treće dijete

Dulist

Nebo iznad Lokruma obojala duga

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija