DuList IN

STEP ‘N JAZZ Srebro i bronca na Svjetskom prvenstvu!

STEP 'N JAZZ Srebro i bronca na Svjetskom prvenstvu!

Dubrovački steperi iz plesnog studia Step ‘n Jazz sudjelovali su prošli tjedan na svjetskom prvenstvu u stepu u njemačkom gradu Riesi.

-Naša djeca su se natjecala s 9 koreografija i cak sa 8 prošli do finala. U svakoj kategoriji je bilo od 15 do 35 točaka i plesalo se osmina finale, četvrtfinale, polufinale i finale. Osam naših točaka je prošlo u top 6 čime ovo postaje prvenstvo s najboljim rezultatima u povijesti našeg kluba – ističe voditeljica Linda Valjalo.

-Na postolje smo se popeli čak dvaput, u kategorijama juniorskih parova i juniorskih malih grupa. Mala grupa u sastavu Nika Lazo, Mia Kužnin, Lana Urlić, Laura Ficović, Gracija Filipović i Mihael Tošić osvojila je drugo mjesto i time postala viceprvak svijeta u stepu. Lana Urlić i Mia Kužnin su osvojile broncu sa duom ‘Imagine’ – kaže Valjalo.

-Naši plesači su na najbolji mogući način predstavili Hrvatsku i Dubrovnik na ovom prvenstvu. Htjeli bismo se zahvaliti ovim putem svim sponzorima koji su pomogli da djeca otputuju, Gradu Dubrovniku i Županiji na podršci i svim roditeljima naših mladih plesača. Ponosni smo što uspijevamo na velikim svjetskim pozornicama u iznimno jakoj konkurenciji postići ovakve sjajne rezultate – ističe Valjalo.

Prvenstvo se organizira pod palicom Međunarodne plesne organizacije (International Dance Organisation) koji je jedini službeni svjetski savez plesa i organizira prvenstva u svim plesnim disciplinama. Na ovom prvenstvu se natjecalo isključivo u stepu, sudjelovalo je preko 1300 step plesača iz cijelog svijeta u 3 dobne kategorije i 5 disciplina (solo, duo, trio, mala grupa, formacija). Ukupno na ovom natječaju je bilo 453 različitih koreografija.

 

Rezultati:
2.mjesto od 25 juniori mala grupa ‘Suitcase full of dreams’
3.mjesto od 26 juniori duo ‘Imagine’ (Mia Kužnin i Lana Urlić)
4.mjesto od 26 juniori duo ‘Isn’t she lovely’ (Mihael Tošić i Nika Lazo)
4.mjesto od 15 djeca trio (Paula Kapović, Karolina Gospodnetić i Bruna Miletić)
4.mjesto od 22 juniori trio ‘Dance with me’ (Mihael Tošić, Laura Ficović i Nika Lazo)
4.mjesto od 16 juniori formacija ‘Where is the love’ (Mihael Tošić, Nika Lazo, Mia Kužnin, Lana Urlić, Laura Ficović, Gracija Filipović, Lena Barišić, Antea Pozniak, Ani Rikalo, Luna Žitković, Lora Radulj, Ana Galjuf, Marta Miloslavić i Nika Surjan)
6.mjesto od 31 juniori solo Lana Urlić
6.mjesto od 22 juniori trio ‘All of me’ (Lana Urlić, Gracija Filipović i Mia Kužnin)
8.mjesto od 27 juniori solo Mihael Tošić

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist