Sport

STAZOM DEVA Trkači se ogrnuli kabanicama i krenuli prema Srđu za Gabrijela

I mladi i stari sudjelovali su ove kišne subote na trećem izdanju humanitarne utrke ‘Stazom deva’ serpentinama Srđa do tvrđave Imperijal.  

Kiša i jak vjetar nisu obeshrabrili oko 65 od ukupno 98 prijavljenih natjecatelja u istrčavanju planinskog ‘traila’ u organizaciji Triatlon kluba Dubrovnik, sve u svrhu pomoći obitelji malog Gabrijela koji je nedavno imao tešku prometnu nesreću. Najstariji sudionik utrke bio je 71-godišnji gospar Mario Marušić, branitelj 163. Brigade u Domovinskom ratu!

Tradicionalni uspon trasom dugom 2,2 kilometra u muškoj kategoriji prvi je istrčao Ivan Bulić (12:47), dok je u ženskoj kategoriji cilj prva prešla Ingrid Matana (15:49). Drugo i treće mjesto pripalo je Jakši Dikliću (13:01) i Perici Vučkoviću (13:27) u muškoj kategoriji, a u ženskoj Jeleni Tomašević (17:36) i Alemki Sarić (19:25).

Podsjetimo, utrka se održava povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana dubrovačkih branitelja, dok naziv ‘Staza deva’ potječe od naziva dobrovoljaca koji su dostavljali potrepštine do prve linije tokom Domovinskog rata.

Đivo Glanz

Pročitajte još

Kinesku turneju košarkaši otvorili porazom

Dulist

REZULTATI NATJECANJA VRTIĆA Ovo su najbolji mali olimpijci

Dulist

MALI OLIMPIJCI ODMJERILI SNAGE Oni su naša sportska budućnost

Dulist