Sport

‘STAZA DEVA’ Triatlonci pozivaju na humanitarni uspon

'STAZA DEVA' Triatlonci pozivaju na humanitarni uspon

Humanitarna utrka zanimljivog naziva ‘Staza deva’ u organizaciji Triatlon kluba Dubrovnik, koja obuhvaća uspon na Srđ, održava se 3. prosinca, uoči Dana branitelja Dubrovnika, za branitelja Jakova Bulića koji je doživio tešku nesreću.

Uspon se proteže od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal čime bi se na simboličan način odalo počast ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika.
Organizatori ističu kako sudionici utrke nazad u Dubrovnik mogu doći stazom niz serpentine, žičarom do donje stanice Ploče iza Grada koja košta 10 kuna ili svojom organizacijom. Kotizacija za utrku je 50 kuna te će u potpunosti biti uplaćena u humanitarne svrhe, a organizatori mole da se prijave i uplate izvrše do 2. prosinca. Prijave se primaju putem www.racecollector.com.

Naziv akcije je ‘Stazom deva’, budući da su se ‘devama’ nazivali dostavljači potrepština do prve linije. Uspon je bez vremenskog ograničenja pa se na događaj mogu prijaviti vrhunski trkači, ali i rekreativci i svi ljudi koji mogu prošetati do vrha.

Ova ruta je planinski ‘trail’ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 metara nadmorske visine) serpentinama do Muzeja branitelja (394 metra nadmorske visine)što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike.
Podloga je zemljana staza i grublji makadam. Kreće se pojedinačno s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Voda će biti na stazi i na cilju, a pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene te u starosnim kategorijama: do 20, 21 -30, 31 – 40, 41-50, 51+.

Program događanja:
9:00 – 10:30 Osobno preuzimanje startnih brojeva, bonova za ručak i majca samo za unaprijed prijavljene natjecatelje – Škola Marin Držić Dubrovnik
11:00 Start utrke – Magistrala
13:00 – 13:15 Proglašenje pobjednika
13:15 Ručak za natjecatelje i volontere

Podaci za uplatu: IBAN: HR7024070001100450601; opis plaćanja: “Stazom deve -IME i PREZIME”, poziv na broj datum rođenja DDMMGGGG.

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist