Natrag
20.4.2019 14:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

STATUTARNA KOMISIJA SDP-a: Gojun je u pravu! Napustite upravna vijeća i nadzorne odbore!

28.3.2014 @ 18:16 Nikša Miletić Grad / Politika

Podijelite:

Nakon što je Mladen Gojun na unutarstranačkim izborima preuzeo vodstvo SDP-a, jedna od njegovih prvih odluka bila je ona kojom se od članova koji su u nadzornim odborima, školskim odborima i upravnim vijećima traži ostavka na ta mjesta.

Otpor takvom zahtjevu bio je žestok, a kako doznajemo ovih dana Iblerov trg amenovao je njegovu odluku. Naime, na današnjem Gradskom odboru stranke raspravljalo se među ostalim i o odluci Statutarne komisije SDP-a na nacionalnoj razini koja daje za pravo Gojunu.
Ova stranka trenutno ima osam članova u raznim gradskim tijelima, a kako doznajemo jedina koja je već ‘poslušala’ Gojuna je Andrea Novaković koja je odstupila s mjesta u školskom odboru u OŠ Mokošica.
Preostalih sedam članova tražilo je od Zagreba mišljenje o statutarnosti odluke. Dobili su ga.

Članovi stranke koji ne žele postupiti s Gojunovim zahtjevom ići će na stranački stegovni postupak. Za očekivati je kako će biti isključeni iz SDP-a.

Podsjetimo, nakon dolaska novog predsjednika, dubrovački SDP odlučio je izaći iz Dubrovačkog dogovora kojeg već ranije nije podržala njihova Tatjana Šimac Bonačić. Upravo je zbog njega (iako to vrh stranke neće priznati) raspušten Gradski odbor SDP-a što je u konačnici dovelo do teatralnog izlaska iz stranke njezine bivše predsjednice Olge Muratti. Ona sada u Gradskom vijeću funkcionira kao nezavisna vijećnica.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana