Natrag
23.2.2019 14:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Starta Južnodalmatinska regata

3.8.2012 @ 8:15 Andrea Falkoni Račić Sport

Podijelite:

Danas iz Orebića strata 32. tradicionalna Južnodalmatinska regata, jedna od najjačih i najmasovnijih etapnih regata na južnom Jadranu.

Na ovoj regati četvrte kategorije ove godine se očekuje sudjelovanje preko 60 krstaša s 300 članova posade i pratećim timovima iz Hrvatske i inozemstva. Trodnevna regata je posebno interesantna jer je za ovakav tip regate potrebna posebna organizacija tolikog broja ljudi.
– Kad nam svake godine dolazi toliko brodova, onda je to dokaz da je riječ o kvalitetnoj regati – ističe predsjednik Jedriličarskog kluba „Orsan“ Marinko Mikulandra.
Regata se plovi u tri regatne etape, od Orebića do Pomene, od Pomene do Prožure te od Prožure do Dubrovnika.
– Mi se kao domaćini trudimo osigurati najbolje uvjete kako bi se ljudi osjećali ugodno, a da regata ne bude samo regata, već i zabava za sve sudionike. Preko dana će se natjecati, a navečer uživati u programu koji im mi pripremamo – najavljuje Mikulandra.
Završna večera i proglašenje pobjednika održat će se 5. kolovoza u 21 sat u Hotelu Lapad.
bm

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana