Sport

Starr obranio naslov, Piturima srebro

Starr obranio naslov, Piturima srebro

Pituri nisu uspjeli izboriti naslov prvaka Hrvatske.

Naime, u drugoj utakmici finala varaždinski sastav Starr bio je bolji od Libertas Marinkolora i to s 4:3. Starr je u finalnu seriju ušao kao najbolja momčad regularnog dijela te s najjačim igračkim kadrom, a na kraju su imali i prednost jer Pituri nisu mogli računati na ozlijeđenog Nevena Juzbašića koji je sve svoje susrete morao predati.

Oba susreta su ponudila neizvjesnost, a na kraju glavnu ulogu odigrao je Iranac Amiri Nia. U prvom susretu u Dubrovniku, nakon vrlo važnih parova gdje su Ređep i Tan Ruiwu pobijedili u pet setova i Starr vratili u igru, pobjedu je osigurao Amiri Nia svladavši u pet setova Japeca. U uzvratu u Varaždinu opet se ukazao iranski stolnotenisač, s tim da je ovog puta taj meč bio baš odlučujući s obzirom da je sedmi susret bio unaprijed odlučen zbog Juzbašićeve predaje. No, pritisak nije omeo Iranca koji je s 3:0 svladao Japeca i osigurao Varaždincima titulu.

– Neven nam je dosta nedostajao u doigravanju. Pogotovo psihološki, jer nije lako igrati kad znaš da vas je dvoje i da se ne možeš osloniti na još nekog. Ponosni smo kako smo odigrali doigravanje i čestitamo Starru na pobjedi. Bili smo jako blizu, žao mi je zbog parova u prvom susretu. U Varaždinu smo se nadali da Japec može svladati Amiri Nia, ali Iranac je odigrao nevjerojatno – rekao je igrač Libertasa Miho Simović.

STARR – LIBERTAS MARINKOLOR 4:3 (4:2 prvi susret)
Ređep – Japec 1:3 (-9, -5, 10, -13)
Tan Ruiwu – Simović 3:1 (5, 8, -5, 2)
Amiri Nia – Juzbašić 3:0 (bb)
Ređep/Tan Ruiwu – Simović/Japec 1:3 (-10, 9, -3, -9)
Ređep – Simović 1:3 (-8, 8, -5, -6)
Amiri Nia – Japec 3:0 (12, 3, 6)
Tan Ruiwu – Juzbašić 3:0 (bb)

Izvor: HSTS

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist