Vaše vijesti

STARI USKRSNI OBIČAJ Eko Omblići održali festu u Mokošici

STARI USKRSNI OBIČAJ Eko Omblići održali festu u Mokošici

Točno na Uskrsni Ponedjeljak popodne, na veselje mnogobrojne djece i mladih Mokošice, održana je prvi put u našem Eko parku Ombla u Mokošici uskrsna Festa od jaja – tucanje jaja, stari običaj Rijeke dubrovačke.

Uz glazbu, ples, kolačiće i puno šarenih jaja počela je uskrsna festa baš onako kako su to naši stari ‘riječani’ činili… Prvo je voditeljica programa objasnila pravila tucanja jajima, a onda je započela dječja igra… Nakon 10 minuta tucanja jajima, žiri je zamolio djecu da prekinu i ostave svoja jaja u zajedničkoj košari, a da zapamte naravno koje je njihovo. Svi su bili uzbuđeni jer nagrade njih pet, su bile: čokoladna jaja, čokolade, baloni, čokoladni zečići…
Teškom mukom žiri je izabrao pet neoštećenih ili malo oštećenih jaja, a nagrade su dobili: Orsula, Vlaho, Mia, Patricija, Karla i Ivana.

Čestitamo nagrađenima!

Hvala svima što su sudjelovali ovoj lijepoj staroj riječkoj uskrsnoj festi – tucanja jajima koju smo prvi put organizirali od osnivanja naših udruga (od 1995.). Nadamo se da ćemo ovu uskrsnu Festu od jaja ponoviti i sljedeće godine.
‘Učinimo zajedno ljepšim i sretnijim dječji svijet!’

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist