Sport

STARI RIVALI Jugu se u finalu Regionalne lige pridružila Mladost

STARI RIVALI Jugu se u finalu Regionalne lige pridružila Mladost

Prvog dana Final Foura Regionalne vaterpolske lige finale su izborili Mladost i Jug. Stari rivali susreću se u finalu završnice koje se igra u subotu, 20. travnja u 17 sati na bazenu Mladosti. Žapci su finale izborili pobjedom nad splitskim Jadranom 11:7, dok su Gospari slavili nad Jadran Herceg Novim rezultatom 14:9.

Iako je Jug u utakmicu ušao u ulozi favorita, trener Vjekoslav Kobešćak ističe da su do pobjede došli teže od očekivanog.

-Zadovoljan sam pobjedom, utakmica nije bila lagana. Herceg Novi je igrao dobro, imali su i bolji ritam tijekom cijele utakmice. Stvarali su nam probleme kroz kontru, primili smo golove koji po meni spadaju u sferu olakih golova za ovu utakmicu. Nadam se da ćemo sutra biti bolji. Zadovoljan sam ulaskom u finale, ali mislim da bismo trebali igrati bolje od ovoga! – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Unatoč borbenosti, crnogorska momčad nije mogla protiv dubrovačke ekipe. Jadran Herceg Novi u Zagreb je doputova nakon poraza od Marseillea u finalu Euro kupa, a trener Vladimir Gojković ističe da je poraz dosta utjecao na njegove igrače.

-Znali smo i prije utakmice da je Jug favorit ali smo imali više šansi nego što smo mislili prije utakmice, obzirom na to da smo se teško opravili od ovog meča sa Marseillom. Stvorili smo veliki broj prilika, u prvoj četvrtini nismo iskoristili nekoliko ‘zicera’ stoga nam je kasnije nakon što je Jug uhvatio igru na +4 bilo teško. Igračimo ne mogu zamjeriti ništa, znam koliko su emotivno bili ispražnjeni tako da s nekim stvarima možemo biti zadovoljni a na propustima u obrani s igračem manje moramo poraditi – izjavio je trener Jadrana, Vladimir Gojković.

Mladost je do pobjede predvodio Antonio Petković s tri pogotka te vrlo raspoloženi Marcelić na vratima.

-Pobjeda je zaslužena, mislim da smo bili borbeni i srčani od samog početka. Imali smo fanatičnu obranu s igračem manje što je na neki način i presudilo samoj utakmici. U odlučujućim trenucima imali smo i kvalitetnu realizaciju s igračem više kada nam je to bilo najpotrebnije. Mislim da smo uz dužno poštovanje Jadranu večeras ipak bili bolja ekipa. Sutra ćemo napraviti sve što možemo da finale bude dostojno finala. Ne mogu obećati da ćemo pobijediti ali da ćemo se boriti i sve napraviti da nakon 11 godina uzmemo pehar Regionalne lige ovdje u Zagrebu! – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Jadran je prošle subote slavio nad zagrebačkom momčadi u susretu Lige prvaka ali večeras nisu mogli protiv čvrste obrane Žabaca. Trener Splićana Ivan Asić nakon utakmice mogao je samo čestitati zagrebačkoj momčadi.

-Mladost je bila bolja, čestitam na prolazu dalje. Imali su odličnog Marcelića na golu, nama je dosta uvjetovalo isključenje Šetke početkom druge četvrtine. To nam je dosta pomutilo planove ali Mladost je svakako zasluženo pobijedila! – istaknuo je trener splitskog Jadrana Ivan Asić.

Foto: HVS

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist