Natrag
19.1.2019 07:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

STARE SVJETILJKE SU ‘OUT’ Liechtensteinov i Splitski put dobili novu javnu rasvjetu

25.5.2018 @ 16:58 Dulist Grad
8;8

Podijelite:

Rekonstruirana je javna rasvjeta u ulicama Liechtensteinov put i Splitski put, a zahvaljujući ugradnji suvremenih svjetiljki u LED izvedbi potrošnja električne energije na navedenom području smanjenja je za gotovo 90 posto.

Naime, u okviru godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete, a s ciljem postizanja ušteda na potrošnji električne energije za javnu rasvjetu i reduciranja troškova održavanja, Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu izvršio provedbu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja izmjenom tehnološki zastarjelih i energetski neučinkovitih svjetiljki sa svjetiljkama u LED izvedbi na pozicijama ulica Liechtensteinov put i Splitski put.

Provedenim mjerama potrošnja električne energije na ovom dijelu mreže javne rasvjete smanjit će se za čak 87 posto, odnosno na godišnjoj razini ostvarit će se uštede od 32.000,00 kuna.

Navedene pozicije odabrane su slijedom provedenog Energetskog pregleda cjelokupne javne rasvjete Grada Dubrovnika te zaključaka i uputa o provođenju mjera na povećanju energetske učinkovitosti navedenih u istom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana