Vaše vijesti

STANOVNICI ZLATNOG POTOKA I SV. JAKOVA ‘Frankoviću, ne borite se za građane!’

STANOVNICI ZLATNOG POTOKA I SV. JAKOVA 'Frankoviću, ne borite se za građane!'

Stanovnici Zlatnog Potoka i Svetog Jakova uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Matu Frankoviću u vezi prošlotjedne javne rasprave o projektu Belvedere.

„Nakon javne rasprave o ukidanju trenutno važećeg DPU-a Belvedere i izmjena PPUG-a u GUP-a, a na kojoj smo mi stanovnici Zlatnog potoka i Svetog Jakova aktivno sudjelovali, postalo je jasno da se realizacija garažnog prostora koji je bio predviđen u obuhvatu DPU-a, a kao javni interes za nas građane, neće ostvariti…

-Budući je već poznato, naša naselja Zlatni potok i Sveti Jakov se kroz već dugi niz godina sustavno zapuštaju i pretvaraju u geto na samo petnaest minuta hoda od centra našeg prelijepog Grada. Mi stanovnici naselja a samim tim i građani Grada, nemamo nikakvu infrastrukturu koja je potrebna za normalan život u Gradu 21. stoljeća a vjerujte nam, prelijepi pogled ne olakšava nam sadašnju situaciju.

-Zbog toga smo vrlo nezadovoljni, jer osjećamo se nepravedno zapostavljeni i zbog tih činjenica, gospodine gradonačelniče, izražavamo krajnje negodovanje!

Naime, nakon javne rasprave o ukidanju trenutno važećeg DPU-a Belvedere i izmjena PPUG-a u GUP-a, a na kojoj smo mi stanovnici navedenih naselja aktivno i u velikom broju sudjelovali, postalo je jasno da se realizacija garažnog prostora koji je bio predviđen u obuhvatu DPU-a, a kao javni interes za nas građane, neće ostvariti.

Nažalost, na javnoj raspravi stekao se dojam da se Vi, gospodine gradonačelniče, ne borite uopće za interese nas Građana, a da puno lakše prihvaćate interese privatnog investitora. Stoga je ovo još jedan razlog zbog kojeg smo pokrenuli peticiju koju je dosad potpisalo 200 ljudi, a kojom tražimo hitno rješavanje parkirnih mjesta u naselju Zlatni potok.

Budući smo prije tri mjeseca uredno, preko protokola Grada, zatražili razgovor s vama a nikakav odgovor još uvijek nismo dobili, na javnoj raspravi iskristalizirao se i naš stav: mi tražimo da se naš parkirni prostor riješi i to prije realizacije projekta turističkog naselja Belvedere. Ne želimo da ovaj projekt krene s realizacijom, a da ne znamo jasno i precizno rješenje za naš problem!

Ovo tražimo iz vrlo opravdanih razloga, naime, DPU je predviđao javnu garažu u granicama obuhvata kao naš, javni interes, a sada se to želi ukinuti.

Nadalje, a kako je jedan medij prenio, stekao se dojam kako mi od investitora tražimo izgradnju garaže što je naravno neistina jer mi kao Građani Grada Dubrovnika i porezni obveznici očekujemo da nam Grad u kojem živimo riješi naše probleme, a ne investitor. Još jednom napominjemo kako protiv izgradnje hotela nemamo ništa protiv.

Osim pitanja garaže i trgovine u našem naselju, izuzetno smo zainteresirani za pitanje puta Vlaha Bukovca jer smatramo da je ovaj put od velikog interesa za nas koji živimo na ovom predjelu. I po ovom pitanju očekujemo Vaš maksimalni angažman u korist nas Građana ovoga Grada.

Ovim javnim pismom ponovno tražimo hitan sastanak s Vama gdje ćemo Vas pobliže upoznati sa svim našim problemima, jer garaža, trgovina i put Vlaha Bukovca nisu svi naši problemi a vjerujte da ih ima još podosta a mišljenja smo da se moraju hitno riješiti. Inzistirat ćemo na njihovoj realizaciji, a mi ćemo se veoma angažirano i konstruktivno uključiti u svaku raspravu važnu za budućnost i razvoj Grada, te povećanje kvalitete života nas građana.

S poštovanjem

Stanovnici naselja Zlatni potok i Sveti Jakov

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist