Grad

Stanovnici Lapadske obale prijavili Pašalića Građevinskoj inspekciji

Stanovnici i vlasnici nekretnina uz Lapadsku obalu prijavili su Građevinskoj inspekciji, kako tvrde, nezakonito postavljanje ograde od strane tvrtke Laguna trade d.o.o na Škaru na Lapadskoj obali i sad čekaju odgovor… Dopis upućen inspekciji poslan je redakciji DuLista s e-maila jednog od vlasnika nekretnina.

Kako se navodi u dopisu Građevinskoj inspekciji, još 16. veljače na njihovim automobilima parkiranim na Škaru, osvanuli su dopisi i to zaključak gradonačelnika od 24. srpnja 2015., dopis Laguna Tradea od 3. kolovoza 2015., dopis Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte od 10. kolovoza 2015. te dopis odvjetnika Ante Kačića od 16. veljače ove godine.

– Iz svih navedenih i priloženih dopisa proizlazi da Laguna trade d.o.o. nema suglasnost Grada Dubrovnika za obavljanje bilo kakvih radova na čestici zemlje 990/1 k.o. Gruž te da predmetne radove obavlja protuzakonito. Naime, u priloženom dopisu Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika od 10. kolovoza 2015., kojim je odgovoreno na traženje Laguna trade od 3. kolovoza 2015. da se ispravi navodna greška u identifikaciji čest.zem. za koju se daje suglasnost za radove jasno je i nedvosmisleno navedeno: ‘… smatramo da nije potrebno nadopuniti točku 1. Zaključka klasa: 340-01/15-01/83, Urbroj: 2117/01-01-15-3 od 24. srpnja 2015. jer se tim zaključkom samo daje suglasnost za projektiranje i izgradnju dijela kolnog pristupa za vozila preko postojećeg (kontaktnog) nasipa između ulice Lapadska obala i platoa marine na čest.zem. 900/1 k.o. Gruž, dok će se o detaljima gradnje sklopiti ugovor’.

Dakle potpuno je jasno da Laguna trade nema suglasnost za obavljanje bilo kakvih radova na čest.zem. 990/1 k.o. Gruž i to stoga što nije projektiran kolni pristup s ulice Lapadska obala te nije mogao biti niti odobren od nadležnih ureda, a niti je zaključen bilo kakav ugovor između Grada Dubrovnika i Laguna trade sukladno citiranom zaključku i dopisu.

Stoga je postupanje Laguna trade u konkretnom slučaju protuzakonito i predstavlja nasilje kako prema građanima tako i prostoru na kojem navodno imaju pravo vršiti građevinske radove. Slijedom navedenog molimo poduzeti neophodne mjere i postupke kako bi se ovakvo protuzakonito i nasilno ponašanje zaustavilo – napisali su stanovnici i vlasnici nekretnina uz Lapadsku obalu, a dopis je upućen i na znanje Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Lučke kapetanije Dubrovnik, Gradu Dubrovniku te klubovima stranaka u Gradskom vijeću.

Pročitajte još

‘BILA JE JEDNA OD NAJZAPUŠTENIJIH’ Uređena Ulica kardinala Stepinaca

Dulist

PREVENCIJA ZBOG KORONAVIRUSA Zatvorena blagajna Čistoće, glomazni otpad iznesite ispred kuće

Dulist

Produljeno radno vrijeme Libertasovog šaltera na Pilama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija