Aktualno

Stanovnici Bosanke podržavaju Razvoj Golf

Stanovnici Bosanke podržavaju Razvoj Golf

U 17 sati u dupkom punom kinu Sloboda počelo je Javno izlaganje o Urbanističkom planu uređenja Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug.

Stigli su gradonačelnik Vlahušić, zamjenik gradonačelnika Šalja, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, ali i predstavnici ulagača Maja Brinar-Frenkel i Ivan Kusalić iz tvrtke Razvoj Golf.

Gradonačelnik vodi javno izlaganje, a pitanja se mogu postavljati samo preko prijavnica. Uz njega sjede pročelnica za urbanizam Jelena Lončarić, predstavnici splitskog Urbosa Maja Madirazza, Jelena Borota, Lido Šošić, Gordana Radman i Larisa Bačić.

Pročelnica Lončarić uvodno je navela kronologiju nastanka UPU-a, a u ime izrađivača plana projekt je predstavila Maja Madirazza.

Na platou Srđa Prostornim planom DNŽ planirano je 1200 ležajeva na 310 hektara, a na izdvojenom području Bosanka sjever i jug na po 10 hektara s još po 800 ležajeva, a nijedna građevina ne smije biti vidljiva iz Grada. Govorilo se i o odvodnji, prometu

Predsjednik Mjesnog odbora Bosanka Martin Sentić kazao je kako mještani Bosanke podržavaju projekt.
– Vlasnici zemlje jedini su koji odlučuju što treba graditi na toj zemlji. Mještani u tvrtci Razvoj Golf vide partnera koji će pomoći u popravku situacije, jer je infrastruktura u katastrofalnom stanju. Mještani Bosanke moraju zahvačliti tvrtci Razvoj Golf jer je pomogao u izgradnji dječjeg igrališta i boćarskog kluba, a imamo pismena i usmena obećanja da će nam pomagati i ubuduće – kazao je Sentić, na oduševljenje i pljesak svih prisutnih.

– Molio bih udruge da se ne izjašnjavaju u naše ime, prije svega udrugu arhitekata i udrugu Srđ je naš. Odakle im pravo da se izjašnjavaju u naše ime. Gdje su ti borci za naša prava, kad je u pitanju repetiror, azil za pse. Mi smo odlučili što želimo – zaključio je Sentić.

Stanovnik Bosanke i jedan od većih vlasnika zemlje Ilar Paskojević istaknuo je kako nitko nema pravo osuđivati njegov odnos i suradnju s investitorom.
– Od početka sam za projekt, jer je naše selo ima najljepši pogled na grad, a toliko je zapostavljeno da nam je onemogućen normalan život u tom selu. Jedino je Ćićo Obuljen omogućio 1997. da se dovede voda na Bosanci. Sami smo probili put od samodoprinosa i nitko drugi nije ulagao. Ovaj projekt riješit će svu komunalnu infrastrukturu a selo će najviše dobiti. Dogovorili smo s ulagačima da ćemo ruševnu kuću u centru sela od države dobiti natrag – kazao je Paskojević, dodavši kako je projekt premali i kako je broj postelja koji je predviđen također premali, što je također izazvalo reakciju okupljenih.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist