Natrag
23.4.2019 16:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stanko Ljubić i Boro Aleksić i dalje na čelu Strukovne grupe putničkih agencija

22.9.2016 @ 10:08 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

Stanko Ljubić iz agencije Globtour i Boro Aleksić iz agencije Elite Travel ponovno su izabrani za predsjednika i zamjenika Strukovne grupe putničkih agencija, koja djeluje pri HGK – ŽK Dubrovnik.
Na jučer održanoj sjednici ove strukovne grupe razgovaralo se o financijskim rezultatima u 2015. godini, te se, kako javljaju iz Županijske komore Dubrovnik, osvrnulo i na pozitivne fizičke pokazatelje u broju dolazaka i noćenja u prvih 8 mjeseci ove godine.
No, unatoč dobrim rezultatima poslovanja u ovoj djelatnosti još uvijek postoje određeni problemi i teme koje bi zajedničkim djelovanjem trebalo riješavati, kako su istaknuli predstavnici agencija.
Spomenuta je tako i Direktiva o paket aranžmanima, koja do 1. siječnja 2018. mora biti inkorporirana u nacionalna zakonodavstva, a unutar nje ima dosta odredbi koje se trebaju uskladiti na nacionalnoj razini, unutar svih zainteresiranih skupina.
Također je bilo riječi i o problematici obračuna PDV-a, obračuna cijene zaustavljanja na Pilama te unaprijeđenju prometne infrastrukture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana