Grad

Stanko Ljubić i Boro Aleksić i dalje na čelu Strukovne grupe putničkih agencija

Stanko Ljubić i Boro Aleksić i dalje na čelu Strukovne grupe putničkih agencija

Stanko Ljubić iz agencije Globtour i Boro Aleksić iz agencije Elite Travel ponovno su izabrani za predsjednika i zamjenika Strukovne grupe putničkih agencija, koja djeluje pri HGK – ŽK Dubrovnik.
Na jučer održanoj sjednici ove strukovne grupe razgovaralo se o financijskim rezultatima u 2015. godini, te se, kako javljaju iz Županijske komore Dubrovnik, osvrnulo i na pozitivne fizičke pokazatelje u broju dolazaka i noćenja u prvih 8 mjeseci ove godine.
No, unatoč dobrim rezultatima poslovanja u ovoj djelatnosti još uvijek postoje određeni problemi i teme koje bi zajedničkim djelovanjem trebalo riješavati, kako su istaknuli predstavnici agencija.
Spomenuta je tako i Direktiva o paket aranžmanima, koja do 1. siječnja 2018. mora biti inkorporirana u nacionalna zakonodavstva, a unutar nje ima dosta odredbi koje se trebaju uskladiti na nacionalnoj razini, unutar svih zainteresiranih skupina.
Također je bilo riječi i o problematici obračuna PDV-a, obračuna cijene zaustavljanja na Pilama te unaprijeđenju prometne infrastrukture.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist