Aktualno

STANJE U GRADSKIM TVRTKAMA Koliko ih se hladi pod klimom, a koliko ih je na terenu?

Većina domaće čeljadi nam je rekla da radnike Čistoće ne vidi često u redovitom održavanju cesta, potvrdili su nam to u reportažnom điru. Jedino možda nakon udara bure. Tragom ovih informacija, odlučili smo provjeriti koliko radnika djeluje u Čistoći, ali i ostalim većim tvrtkama u gradskom vlasništvu. To su još Libertas, Vodovod, Sanitat, Vrtlar i Boninovo. U navedenim je tvrtkama ukupno zaposlena 941 osoba.

U Libertasu 193 vozača
Najveći broj djelatnika, prema dostupnim informacijama, radi u gradskoj tvrtki Libertas Dubrovnik d.o.o., a njih je 347. Na čelu je direktor tvrtke Ante Vojvodić koji je i jedini član Uprave. U prometnoj službi djeluje 210 osoba, od čega je 193 vozača. Poznato je kako je Libertas u ovoj sezoni bez 30 vozača jer je dio na bolovanju te na roditeljskom dopustu. Ovaj problem doveo je do kratkotrajnog reduciranja autobusnih linija. Stvar su spasili ZET-ovi vozači te su građanima (valjda na dulje) vratili normalni gradski vozni red. U zadnji tren se posegnulo za Zagrepčanima koji će na gradskim ulicama prometovati do početka listopada. Nadalje, u tehničkoj službi zaposlene su 73 osobe. Na Autobusnom kolodovoru Dubrovnik svakodnevno radi 17 djelatnika, a samo jedan djelatnik manje nalazi se u službi komercijale i marketinga, odnosno njih 16. Služba za kadrovske, pravne i opće poslove broji 12 zaposlenih osoba, dok ih u financijsko-računovodstvenoj službi radi 11. Odjel sustava naplate broji 4 osobe, a Odjel nabave i razvoja ukupno – 3. Nakon Libertasa, u broju zaposlenika prednjači tvrtka Čistoća koja zapošljava 225 djelatnika. U Upravi, odnosno u uredskim poslovima radi 33 ljudi. Odjel javne čistoće broji 124 osobe, od kojih je 6 voditelja, zatim voditelja timova te referenata. Čistača na gradskim ulicama je 36, tek tri više nego djelatnika po uredima. Čistača i čistačica javnih WC-a je sedam. Iz Čistoće su izdvojili podatak da je pomoćnih radnika ukupno 62, pritom misleći na radnike na utovaru i radnike koji čiste unutar povijesne jezgre (18). Vozača je ukupno u ovom odjelu 13. U Odjelu prijevoza i servisa djeluje 40 ljudi. Od toga, četvero ih ih je zaposleno na pozicijama voditelja odjela, prometnika i referenta. Od ukupnog broja radnika ovog odjela, 29 je vozača, kako navode – specijalnog vozila. U istom odjelu, sedam je zanatskih djelatnika na održavanju. U Odjelu zbrinjavanja i odlaganja komunalnog otpada je 28 ljudi. Kao i ostali odjeli, imaju voditelja i referente te ih je ukupno 4. Radnika na reciklaži otpada je 13, dok je radnika na odlagalištu otpada sedam (u ovu su brojku ‘ubacili’ i portire). Na građevinskom i radnom stroju radi četvero ljudi.

U Upravi četvero ljudi
‘Ukupno 197 djelatnika radi u Vodovodu od čega su 124 terenska radnika, dok još 9 djelatnika povremeno radi na terenu, a što čini više od 2/3 ukupnog broja zaposlenika’, ističu nam iz Vodovoda. Organizacijski su podijeljeni na osam jedinica. U Uredu direktora zaposlene su četiri osobe – dva člana uprave, odnosno predsjednik Lukša Matušić i Vicko Begović te dva djelatnika koja povremeno odrađuju terenske poslove. U Sektoru proizvodnje i skladištenja vode zaposleno je 26 osoba, a 12 ih je na terenu. U Sektoru razvoja i izgradnje je 13 djelatnika od kojih 10 obavlja terenske poslove. U Službi održavanja vodovodne mreže zaposleno je 57 ljudi od kojih je 49 po terenima, a 5 povremeno. Služba održavanja odvodnje i kanalizacijskih crpnih stanica (KCS) broji 31 osobu, od kojih je 29 na terenskim poslovima, a 2 povremeno. U Službi financijskih i računovodstvenih poslova (FIR) zaposleno je 37 osoba, a 9 radi terenske poslove. Služba općih, pravnih i kadrovskih poslova (OPKP) zapošljava 21 osobu. Od tog ukupnog broja u istoj službi 4 osobe rade izvan ureda. U Službi centralnog informacijskog sustava (CIS) zaposleno je 8 osoba. Pet radi terenske poslove, a troje povremeno.
Odjel kontrole kvalitete i sanitarnog nadzora dio je Sektora proizvodnje i skladištenja vode, a u njemu je trenutno zaposleno 7 osoba.

Najmanje zaposlenih u Boninovu
U Sanitatu je zaposlena 81 osoba. Iz tvrtke su istaknuli kako je dvoje djelatnika manje u odnosu na kraj protekle godine. Od ukupnog broja zaposlenika Sanitata, četvero ih je na višegodišnjem bolovanju. Samo je jedan djelatnik zaposlen u Upravi, direktor Tomislav Tabak. Deset zaposlenika djeluje u uredskim poslovima, četiri djelatnika su na blagajni društva, dok ih 66 radi na terenu. Najviše ih je u parking i pauk službi, ukupno 43. Na tržnicama djeluje 11 osoba, dok je u službi DDDD (Dezinfekcija – Dezinsekcija – Deratizacija – Dezodorizacija). U sektoru održavanja je dvoje ljudi, koliko ih broji i marketing. Iz Vrtlara su bili kratki i istaknuli kako je u tvrtki zaposleno 72 ljudi. U upravi djeluje deset zaposlenika, a u operativnom djelu, odnosno u cvjećarnicama, rasadniku i javnim nasadima je, kako navode, 62 djelatnika. Tvrtka Boninovo u društvu svih navedenih tvrtki broji najmanje radnika – njih 19. U Upravi društva djeluje jedino direktor Marijan Dadić. U uredskoj službi, odnosno u knjigovodstvu, administraciji i radu sa strankama djeluje 5 djelatnika. Na terenu je 12 osoba, što se odnosi na vozače i radnika na groblju. U odgovoru su istaknuli kako je zaposlena i čistačica na nepuno radno vrijeme.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

GOSPODARENJE OTPADOM NA MORU Mislite da kruzeri puno zagađuju? Evo zašto se varate

Dulist.hr

‘McLarenom’ po autocesti jurcao 216 kilometara na sat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija