Aktualno

STANJE U GRADSKIM TVRTKAMA Koliko ih se hladi pod klimom, a koliko ih je na terenu?

STANJE U GRADSKIM TVRTKAMA Koliko ih se hladi pod klimom, a koliko ih je na terenu?

Većina domaće čeljadi nam je rekla da radnike Čistoće ne vidi često u redovitom održavanju cesta, potvrdili su nam to u reportažnom điru. Jedino možda nakon udara bure. Tragom ovih informacija, odlučili smo provjeriti koliko radnika djeluje u Čistoći, ali i ostalim većim tvrtkama u gradskom vlasništvu. To su još Libertas, Vodovod, Sanitat, Vrtlar i Boninovo. U navedenim je tvrtkama ukupno zaposlena 941 osoba.

U Libertasu 193 vozača
Najveći broj djelatnika, prema dostupnim informacijama, radi u gradskoj tvrtki Libertas Dubrovnik d.o.o., a njih je 347. Na čelu je direktor tvrtke Ante Vojvodić koji je i jedini član Uprave. U prometnoj službi djeluje 210 osoba, od čega je 193 vozača. Poznato je kako je Libertas u ovoj sezoni bez 30 vozača jer je dio na bolovanju te na roditeljskom dopustu. Ovaj problem doveo je do kratkotrajnog reduciranja autobusnih linija. Stvar su spasili ZET-ovi vozači te su građanima (valjda na dulje) vratili normalni gradski vozni red. U zadnji tren se posegnulo za Zagrepčanima koji će na gradskim ulicama prometovati do početka listopada. Nadalje, u tehničkoj službi zaposlene su 73 osobe. Na Autobusnom kolodovoru Dubrovnik svakodnevno radi 17 djelatnika, a samo jedan djelatnik manje nalazi se u službi komercijale i marketinga, odnosno njih 16. Služba za kadrovske, pravne i opće poslove broji 12 zaposlenih osoba, dok ih u financijsko-računovodstvenoj službi radi 11. Odjel sustava naplate broji 4 osobe, a Odjel nabave i razvoja ukupno – 3. Nakon Libertasa, u broju zaposlenika prednjači tvrtka Čistoća koja zapošljava 225 djelatnika. U Upravi, odnosno u uredskim poslovima radi 33 ljudi. Odjel javne čistoće broji 124 osobe, od kojih je 6 voditelja, zatim voditelja timova te referenata. Čistača na gradskim ulicama je 36, tek tri više nego djelatnika po uredima. Čistača i čistačica javnih WC-a je sedam. Iz Čistoće su izdvojili podatak da je pomoćnih radnika ukupno 62, pritom misleći na radnike na utovaru i radnike koji čiste unutar povijesne jezgre (18). Vozača je ukupno u ovom odjelu 13. U Odjelu prijevoza i servisa djeluje 40 ljudi. Od toga, četvero ih ih je zaposleno na pozicijama voditelja odjela, prometnika i referenta. Od ukupnog broja radnika ovog odjela, 29 je vozača, kako navode – specijalnog vozila. U istom odjelu, sedam je zanatskih djelatnika na održavanju. U Odjelu zbrinjavanja i odlaganja komunalnog otpada je 28 ljudi. Kao i ostali odjeli, imaju voditelja i referente te ih je ukupno 4. Radnika na reciklaži otpada je 13, dok je radnika na odlagalištu otpada sedam (u ovu su brojku ‘ubacili’ i portire). Na građevinskom i radnom stroju radi četvero ljudi.

U Upravi četvero ljudi
‘Ukupno 197 djelatnika radi u Vodovodu od čega su 124 terenska radnika, dok još 9 djelatnika povremeno radi na terenu, a što čini više od 2/3 ukupnog broja zaposlenika’, ističu nam iz Vodovoda. Organizacijski su podijeljeni na osam jedinica. U Uredu direktora zaposlene su četiri osobe – dva člana uprave, odnosno predsjednik Lukša Matušić i Vicko Begović te dva djelatnika koja povremeno odrađuju terenske poslove. U Sektoru proizvodnje i skladištenja vode zaposleno je 26 osoba, a 12 ih je na terenu. U Sektoru razvoja i izgradnje je 13 djelatnika od kojih 10 obavlja terenske poslove. U Službi održavanja vodovodne mreže zaposleno je 57 ljudi od kojih je 49 po terenima, a 5 povremeno. Služba održavanja odvodnje i kanalizacijskih crpnih stanica (KCS) broji 31 osobu, od kojih je 29 na terenskim poslovima, a 2 povremeno. U Službi financijskih i računovodstvenih poslova (FIR) zaposleno je 37 osoba, a 9 radi terenske poslove. Služba općih, pravnih i kadrovskih poslova (OPKP) zapošljava 21 osobu. Od tog ukupnog broja u istoj službi 4 osobe rade izvan ureda. U Službi centralnog informacijskog sustava (CIS) zaposleno je 8 osoba. Pet radi terenske poslove, a troje povremeno.
Odjel kontrole kvalitete i sanitarnog nadzora dio je Sektora proizvodnje i skladištenja vode, a u njemu je trenutno zaposleno 7 osoba.

Najmanje zaposlenih u Boninovu
U Sanitatu je zaposlena 81 osoba. Iz tvrtke su istaknuli kako je dvoje djelatnika manje u odnosu na kraj protekle godine. Od ukupnog broja zaposlenika Sanitata, četvero ih je na višegodišnjem bolovanju. Samo je jedan djelatnik zaposlen u Upravi, direktor Tomislav Tabak. Deset zaposlenika djeluje u uredskim poslovima, četiri djelatnika su na blagajni društva, dok ih 66 radi na terenu. Najviše ih je u parking i pauk službi, ukupno 43. Na tržnicama djeluje 11 osoba, dok je u službi DDDD (Dezinfekcija – Dezinsekcija – Deratizacija – Dezodorizacija). U sektoru održavanja je dvoje ljudi, koliko ih broji i marketing. Iz Vrtlara su bili kratki i istaknuli kako je u tvrtki zaposleno 72 ljudi. U upravi djeluje deset zaposlenika, a u operativnom djelu, odnosno u cvjećarnicama, rasadniku i javnim nasadima je, kako navode, 62 djelatnika. Tvrtka Boninovo u društvu svih navedenih tvrtki broji najmanje radnika – njih 19. U Upravi društva djeluje jedino direktor Marijan Dadić. U uredskoj službi, odnosno u knjigovodstvu, administraciji i radu sa strankama djeluje 5 djelatnika. Na terenu je 12 osoba, što se odnosi na vozače i radnika na groblju. U odgovoru su istaknuli kako je zaposlena i čistačica na nepuno radno vrijeme.

STANJE U GRADSKIM TVRTKAMA Koliko ih se hladi pod klimom, a koliko ih je na terenu?

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist