Natrag
26.3.2019 21:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Srpski patrijarh želi obostranu ispriku!

21.1.2012 @ 16:54 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Isprika episkopa Zahumsko-hercegovačkog i Primorskog Grigorija Durića izrečena tijekom molitve za jedinstvo kršćana

u dubrovačkoj Katedrali izazvala je različite reakcije u srpskim crkvenim krugovima.

Prema pisanju srpskog Pressa većina njihovih sugovornika je episkopovo 'Oprostite' pozdravila, no patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej nešto je drukčijeg mišljenja. On, naime, smatra kako isprika mora biti obostrana!

– Svaka isprika se pozdravlja, ali oproštenje mora biti obostrano. To je nešto što nam svima treba i kada bi tako svi postupali bilo bi nam mnogo ljepše u životu – izjavio je za Press patrijarh Irinej.
Episkop Grigorije je u dubrovačkoj katedrali na molitvi za jedinstvo kršćana koja je održana ove srijede 18. siječnja u svojoj homiliji između ostaloga rekao:
– Večeras na ovom svetom mjestu u ovoj prelijepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu imam potrebu kao kršćanin i episkop izgovoriti ovu kršćansku riječ: Oprostite!

foto: www.spc.rs

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana