Aktualno

SRPSKA PROVOKATORICA Danima izazivala zgražanje, a nakon razgovora s policijom napustila Dubrovnik

SRPSKA PROVOKATORICA Danima izazivala zgražanje, a nakon razgovora s policijom napustila Dubrovnik

Srbijanka Vesna Pešić, koja je ovih dana izazvala pravu buru reakcija svojim objavama na društvenim mrežama, nakon razgovora s policijom napustila je Dubrovnik.

Podsjetimo, na svojim privatnim profilima na Instagramu i Facebooku Vesna Pešić objavila je nekolicinu fotografija i videa s, u najmanju ruku, nebuloznim tekstovima u kojima tvrdi da su Dubrovnik i Cavtat srpski gradovi koje su osnovali srpska plemena. Osim što dotična nema ‘dodira sa stvarnošću’ izazvala je pravu bujicu komentara; od onih koji je vrijeđaju do onih koji je podržavaju. No hajka nije dugo trajala jer je Pešić vrlo brzo napustila Dubrovnik i neuspješno pokušala izbrisati svaki trag svojih objava na Instagramu. Prije toga, bila je na obavijesnom razgovoru.

– Policijskoj upravi je poznata cijela situacija oko gospođe Pešić. Mi službene prijave dd građana nismo dobili. Kriminalističko istraživanje je provedeno, kao i razgovor s gospođom Pešić. Nisu utvrđeni elementi niti prekršajnog niti kaznenog djela. Gospođa je u večernjim satima napustila naše područje –  potvrdili su nam iz PU dubrovačko neretvanske.

Nestala je jednako brzo kako je i došla, a sa svog Instagram profila uklonila je slike iz Dubrovnika i Cavtata.

Njene istupe u priopćenju za javnost naknadno je oštro osudila i Općinska organizacija HSS-a Konavle.
-Oštro osuđujemo istupe srpske državljanke Vesna Pešić, koja je turistički boravak u Dubrorovniku i Konavlima zloupotrijebila u svrhu javnog širenja nacionalističke propagande na štetu Republike Hrvatske. Građani Dubrovnika i Konavala prihvaćaju posjete svih stranih državaljana, poštujući različitu nacionalnu, etničku, vjersku, spolnu, rodnu i svaku drugu pripadnost. Međutim, zloupotreba turističkog posjeta, u cilju širenja velikosrpske ideologije, razlog je za uskratu boravka u Republici Hrvatskoj – navode iz konavoskog HSS-a.

 

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist