Kultura

SRIJEDA I ČETVRTAK Zanimljivi kulturni događaji u Metkoviću

SRIJEDA I ČETVRTAK Zanimljivi kulturni događaji u Metkoviću

Arheološki muzej Narona i Gradsko kulturno središte Metković pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje monografije FORUM NARONITANUM, autora Emilia Marina i suradnika, koje će se održati večeras u 21 sat u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

Monografiju će predstaviti akademik Emilio Marin, autor, Miroslava Topić, glavna urednica, Toni Glučina, ravnatelj Arheološkog muzeja Narona te dr. sc. Smiljan Gluščević, arheolog.

Već sutradan, u četvrtak 19. srpnja, u 19 sati, Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću i Grad Metković pozivaju sve zainteresirane na otvorenje fotografske izložbe Vesne Zednik pod nazivom ‘Šumovi’.

Izložba se otvara u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković, a otvara ju povjesničarka umjetnosti Zorana Vekić.

‘Zanimljivo je istaknuti da se radi mahom o mladim modelima, plesačima i glumcima. Izdvojimo samo tri imena iz svijeta klasičnog baleta: Fran Kovačić (Zagreb, 2002), iznimno nadareni mladi baletan koji je upravo završio Srednju školu za klasični balet u Zagrebu, Anamarija Marković (Zagreb, 1999) koja je godinu dana provela na prestižnoj Akademiji ruskog baleta Vaganova u Sankt Peterburgu i Ana Mamić (Split, 2002) koja je s petnaest godina primljena na Ballet-Akademie Hochschule für Musik und Theater u Münchenu.

Uz pozivnicu vam prilažemo Katalog u PDF formatu gdje ćete naći autoričin tekst koji objašnjava o kakvim je šumovima riječ, tekst povjesničara umjetnosti Feđe Gavrilovića, biografija autorice Vesne Zednik i asistentice Margarete Milačić, naslovi svih fotografija koje će biti izložene na izložbi, te bilješke o modelima. Šesnaest  modela na dvadeseti pet fotografija naći će se u fotografskoj priči koja se pita možemo li drugome u potpunosti prenijeti vlastito iskustvo, ili se zbog šumova u komunikaciji uvijek samo djelomično razumijemo‘, zapisao je Ratko Krstičević, koordinator izložbe.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist