Politika

Srđevci pregovarali s Laburistima, HSLS-om i HDZ-om

Srđevci pregovarali s Laburistima, HSLS-om i HDZ-om

Ovih dana intenzivno se vode pregovori oko formiranja Gradskog vijeća, a koje je najavljeno za subotu 15. lipnja. Za većinu u Gradskom vijeću potrebna je podrška trinaest vijećnika, no čini se da obje strane, i one dojučer vladajućih (HNS/SDP/DDS), kao i oporbenih (HDZ) još uvijek nemaju onu jednu prijeko potrebnu 'ruku'.

Kao što su ranije najavili lista "Srđ je Grad" izvijestila je javnost o dosaašnjim pregovorima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U protekla smo tri dana obavili razgovore s onim političkim strankama koje su nakon završenih izbora za gradonačelnika izrazile spremnost uspostaviti dijalog. Riječ je o Laburistima, HSLS-u i HDZ-u. 

U navedenim razgovorima naš je primarni cilj izboriti predsjednika Gradskog vijeća koji će se oduprijeti pritisku i odbiti staviti UPU platoa Srđ na dnevni red sjednice Gradskog vijeća. U tome za sad nismo uspjeli. Spremni smo nastaviti razgovore koji bi nas približili tom cilju. 

Podsjećamo, UPU platoa Srđ je dokument koji je u ovom obliku došao do faze izglasavanja na Gradskom vijeću na koruptivan način i protiv kojega se izjasnilo preko 10.000 građana Dubrovnika. Poštivanje njihove volje jedan je od glavnih ciljeva političkog angažmana ljudi s liste broj 9.

Kandidacijska lista grupe birača „Srđ je Grad“

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist