Aktualno

SRĐEVCI ‘Konačno rješenje problema parkiranja?’

SRĐEVCI 'Konačno rješenje problema parkiranja?'

Iz KLGB Srđ je Grad poslali su priopćenje po pitanju točke koja se nalazi na dnevnom redu idućeg Gradskog vijeća Grada Dubrovnika – parking u Gradu Dubrovniku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kao 11. točka nalazi se Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku.

Odluka neće niti za malo unaprijediti stanje s organizacijom prometa u mirovanju. Žalosno je da se ovom odlukom zapravo ne rješava ništa, već se najavljuje donošenje akta kojim će se definirati raspodjela prihoda ostvarenih naplatom parkinga koju obavlja Sanitat.

Ovo je još jedna u nizu „šupljih“ odluka bez sadržaja kojima se ne donosi ništa što bi značilo veću kvalitetu života za građane, u ovom slučaju u domeni organizacije prometa u mirovanju. Ozbiljna odluka definirala bi konkretne kriterije raspodjele prihoda, projekcije prihoda, njihovu dinamiku i plan ulaganja u infrastrukturu vezano za parkirališta ili općenito u organizaciju prometa i javnog gradskog prijevoza financiranih iz ovog izvora. Građani Dubrovnika zaslužuju najmanje toliko, ozbiljan pristup u donošenju akata, posebno imajući u vidu kako znatni dio ovih prihoda dolazi upravo od građana koji redovito uredno plaćaju naknadu za parking.

Ovakav prijedlog kao da je u duhu predlagatelja prethodnika, jer ne možemo se oteti dojmu da je naglasak prijedloga odluke na načelu da se dvije strane dogovore oko raspodjele znatnih financijskih sredstava koju Sanitat ostvaruje bez obveze uplate naknade u korist Proračuna Grada Dubrovnika. Zar je novac sve što gradska uprava prepoznaje kad je riječ o problemu parkiranja?

Kako se odlukom ne definira ništa konkretno, štoviše dvosmisleno se navodi tko bi trebao donijeti akte kojima bi se definirali kriteriji i način uplate sredstava prihodovanih od naplate parkinga (Gradonačelnik odnosno Gradsko vijeće), predlažemo da predlagatelj odluku povuče, doradi i vijećnicima na raspravu dostavi odluku koja jasno definira: kriterije raspodjele sredstava prihodovanih od naplate parkiranja, dinamiku uplate sredstava u Proračun grada Dubrovnika te Plan ulaganja u infrastrukturu organizacije prometa u mirovanju i javnog gradskog prijevoza financiranu iz ovog izvora

Vjerujemo da za izradu takvog prijedloga ne treba otvoriti još pokoje radno mjesto.
KLGB Srđ je Grad’

Pročitajte još

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist