Politika

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Srđevci su poslali priopćenje u kojem se osvrću na riječi gradonačelnika Mata Frankovića na njihov jučerašnji ‘performans’ pred Gradskom vijećnicom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘U jučerašnjoj facebook poruci, koju su prenijeli svi mediji, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je sudbonosno „ADIO“ Srđevcima.

Razlog koji navodi jest nepoštivanje komemoracije našem maestru Đelu Jusiću koja se održala u 11h u Kazalištu Marina Držića.

Ne ulazeći u narav samog čina javne kritike jednostavno je povezao ova dva, svojim karakterom i namjerom, posve suprotna čina, koji su se dogodili u pristojnih sat vremena razlike i time odigrao još jedan od politički, ali i moralno gledano – loših poteza.

Stoga valja dobro posložiti karte kako bi se u konačnici pokazalo tko je zapravo pokazao nepoštivanje prema navedenoj komemoraciji. Tko je autor ovog monstruoznog povezivanja dvaju događaja, nitko drugi nego sam Gradonačelnik.

Zašto je on to napravio posve je jasno – zato jer je javni škerac pogodio u srž istine problema ovoga Grada. I umjesto da kao odgovorna uprava naprave sve kako bi riješili probleme bankomata i devastacije Grada u sklopu svog Respect the City projekta, HDZ šalje montipajtonovska priopćenja o bojkotu proizvoda Teta Violeta.

Ova politički katastrofalna poruka i nadamo se samo gaf, pokazala je svu nemoć gradske uprave i jednostavno je to trebalo javno reći.

Povezujući čin javnog škerca i komemoracije Gradonačelnik je odigrao potez koji nismo očekivali – iskoristio je komemoraciju za svoj politički obračun, a to nije smio napraviti… ne u ovom trenutku…

Stoga za kraj – Vama gospar Đelo od svih srđevaca „Adio do novog susreta“, a vama gradonačelniče ovaj put opraštamo ovu nesmotrenost – i nemojte ovo napravit nikad više.

Srđ je Grad’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist