Politika

SRĐEVCI ‘Grad užurbano ide prema samouništenju. GUP je generalni ubojica prostora’

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za medije vezano za pitanje GUP-a u kojem ističu kako ‘Grad ide prema samouništenju’ te kako je ‘GUP – generalni ubojica prostora’.

Prenosimo ga u cijelosti:

Gorica Sv Vlaha, zatvaranje Feste – otvaranje pitanja o GUP a
Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja startegije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja, službeno se zove GUP. Generalni ubojica prostora.

Putem žrtava GUP a
Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP a prema Gorici Sv Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje građevinskih dozvola.

Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim ‘papirima’.

‘Za sve imamo papire’, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada.

Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini ništa, štoviše ‘čudi se’ istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama.

Kako to?
Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao što ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice. To je dokument koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv. investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane.

Imena i prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju građevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec. To je upravo status ovog grada-zatvorenik GUP a.

Iza GUP a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Šuicom.

Dan kada smo zaustavili GUP
Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati vise od 13 ruku i gradonačelnik Franković, to nam ostaje za nadati se.

Ovaj grad sebi ne može više dozvoliti komod i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao – zaustavlja ga. Zašto ne sutra ujutro kad dođe na posao?

Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad – propušten.’

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Dovršetak atletske staze jedino je racionalno ulaganje u lapadski stadion

Dulist

MILANOVIĆ OTKRIO ‘Inauguraciju ću imati u uredu, neće biti nikakve svečanosti’

Dulist

PAVO KOSTOPEČ ‘Zagrebački HDZ treba u potpunosti prekinuti suradnju s Milanom Bandićem’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija