Politika

SRĐEVCI ‘Grad užurbano ide prema samouništenju. GUP je generalni ubojica prostora’

SRĐEVCI 'Grad užurbano ide prema samouništenju. GUP je generalni ubojica prostora'

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za medije vezano za pitanje GUP-a u kojem ističu kako ‘Grad ide prema samouništenju’ te kako je ‘GUP – generalni ubojica prostora’.

Prenosimo ga u cijelosti:

Gorica Sv Vlaha, zatvaranje Feste – otvaranje pitanja o GUP a
Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja startegije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja, službeno se zove GUP. Generalni ubojica prostora.

Putem žrtava GUP a
Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP a prema Gorici Sv Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje građevinskih dozvola.

Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim ‘papirima’.

‘Za sve imamo papire’, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada.

Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini ništa, štoviše ‘čudi se’ istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama.

Kako to?
Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao što ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice. To je dokument koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv. investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane.

Imena i prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju građevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec. To je upravo status ovog grada-zatvorenik GUP a.

Iza GUP a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Šuicom.

Dan kada smo zaustavili GUP
Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati vise od 13 ruku i gradonačelnik Franković, to nam ostaje za nadati se.

Ovaj grad sebi ne može više dozvoliti komod i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao – zaustavlja ga. Zašto ne sutra ujutro kad dođe na posao?

Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad – propušten.’

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist