Aktualno

‘Srđ je Naš’ sutra ima prosvjednu akciju pred palačom Ranjina, traže brisanje golfa iz prostornih planova!

'Srđ je Naš' sutra ima prosvjednu akciju pred palačom Ranjina, traže brisanje golfa iz prostornih planova!

Inicijativa ”Srđ je naš” održat će u četvrtak u 11:55 akciju pod nazivom ”5 do 12 za Srđ”, ispred palače Ranjina u Dubrovniku gdje je sjedište Županije dubrovačko-neretvanske, javljaju u srijedu iz te inicijative.
– Akciju organiziramo povodom četiri godine od završetka uspješnog prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o projektu na Srđu. Smatramo obvezom Županije dubrovačko-neretvanske da provede aktualne izmjene županijskog prostornog plana u skladu s voljom građana i sudskim presudama – napominje se u pozivu kojeg potpisuje koordinator inicijative ”Srđ je naš” Đuro Capor.
Inače, inicijativa ”Srđ je naš” i ”Zelena akcija” su u subotu pozvali župana na brisanje projekta golfa iz prostornih planova nakon što je Upravni sud u Splitu u petak poništio lokacijsku dozvolu za taj projekt.
Pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić rekao je kako su se tom sudskom odlukom stekli svi uvjeti za izbjegavanje bilo kakve odštete investitoru.
– Svim ovim sudskim odlukama osiguralo se izbjegavanje bilo kakve moguće odštete investitoru, a sada je na redu župan Nikola Dobroslavić. Trenutno su u proceduri izmjene i dopune prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije i tražimo da se u njima ovaj projekt izbriše jer bi sve suprotno bilo ignoriranje sudskih presuda. Na redu je župan, sad je već jasno da neće biti ništa od projekta – rekao je u subotu Ćerimagić.
Inače, ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je 12. listopada 2015. godine lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu podnositelju zahtjeva tvrtci ”Razvoj Golf” u vrijeme kada je Vlada Zorana Milanovića bila tehnička, a na čelu tog resora HNS-ova Anka Mrak Taritaš.
Dozvola je postala izvršna 23. listopada te godine, a uključivala je izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodoopskrbnog vodovoda (cjevovod i objekti) te rekonstrukciju javne prometnice od Jadranske magistrale (D8) do Bosanke.
Kako stoji u sada poništenoj lokacijskoj dozvoli, tvrtka ”Razvoj Golf” zahtjev je podnijela 31. srpnja 2015. godine, a između ostalog je utvrđeno kako se planirani zahvat provodi u skladu sa županijskim prostornim planom, PPU-om i GUP-om Grada Dubrovnika, kao i UPU-om Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist