Zanimljivosti

“Srđ je naš i vazda će biti naš!”

Eko-centar Zeleno Sunce i Eko-Omblići uputili su danas otvoreni eko-apel za Srđ i Omblu.

"Srđ je naš i bio je i ostat će zavazda! Za budućnost naše djece!

Recite nam koji bi Grad u svijetu dozvolio da se na njegovom STRATEŠKOM BRDU GRADI DRUGI GRAD I ŠTETNI GOLF TERENI, KOJI SU KAO TEMPIRANA BOMBA IZNAD GRADA!

Nijedan Grad ovako nešto ne bi dozvolio! Osim toga Srđ je jedini prirodni resurs koji nam preostaje za budući razvoj Grada , u njemu su registrirane dvije važne ekološke mreže Dubova šuma (po kojoj je naš Grad i dobio ime) na Srđu HR 2000498 i zaštićena Mala špilja HR 200081 na Miševcu (koja bi se gradnjom vila potpuno uništila!)

Zbog krškog terena postoji opasnost da se od silnih tona pesticida, od prskanja golf trave, zagadi i Ombla i svih njezinh 12 izvora koju pijemo!

O ovome stalno pišemo i Ministarstvu okoliša i prirode RH i Državnom zavodu za zaštitu prirode RH ali do danas nismo dobili nijedan odgovor!
Srđ je Sveto mjesto gdje su za vrijeme Domovinskog rata pali naši sinovi braneći svoj GRAD Dubrovnik i Hrvatsku i tako mora i ostati!

Srđ i  Ombla volimo vas! 🙂 Ombla i Srđ ne damo vas! – ističe u priopćenju predsjednica udruge Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Puljića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija