Natrag
17.2.2019 05:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Srđ je Grad: Vlahušić progutao udicu

30.7.2013 @ 9:14 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Kandidacijska lista građana birača „Srđ je Grad“ uputila je jutros priopćenje pred 2. sjednicu Gradskoga vijeća na kojoj bi se trebala donijeti odluka o Urbanističkom planu uređenja ŠRC-a s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Vlahušić  progutao udicu

Dvanaest kritičnih točaka Urbanističkog plana uređenja športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug, koje smo u formi amandmana predložili Gradskoj upravi , gradonačelnik  je Vlahušić  kao mamac spremno progutao, ne mogavši  pritom prihvatiti ono najteže, a to je smanjenje obuhvata i to da troškovi infrastrukture budu jedino obveza investitora.

Dakle, ono na što gradonačelnik Vlahušić ne može i ne želi pristati ono je što on naziva smanjenjem  zelene površine,  a što je u stvarnosti prepolovljenje izgradnje koje bi svelo obuhvat u zakonske okvire. Takva gradonačelnikova odluka za Aarona Frenkela  zasigurno ne bi bila prihvatljiva.

Preostalih jedanaest amandmana koje gradonačelnik navodno prihvaća odnose se na troškove infrastrukture. U amandmanima smo tražili da troškove infrastrukture snosi investitor, a ne građani, bilo kroz gradski ili državni proračun. Ponavljamo, te je amandmane gradonačelnik samo navodno prihvatio, tumačeći ih i manipulirajući njima na sebi svojstven način.

Zasigurno je i ostalim vijećnicima, nakon iščitavanja dostavljenih materijala,  jasno da je ovakav predloženi plan prepun nedostataka, nedorečenosti  i temelji se na nezakonitim podlogama i kao takav ne smije biti izglasan.
 
KLGB  Srđ je Grad“

Obavijest Inicijative 'Srđ je naš'
Inicijativa Srđ je naš okupit će se danas, 30. srpnja 2013. u 16 sati ispred Gradske Vijećnice kako bi pozvali vijećnike da glasuju protiv izdajničkog dokumenta nazvanog UPU Srđ te tako spase svoj obraz i budućnost Grada – navode Srđevci.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana