Natrag
24.3.2019 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

SRĐ JE GRAD Hoće li Dubrovački dogovor iznova poniziti struku?

21.3.2014 @ 12:23 Dulist Politika
9;9

Podijelite:

Kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ uputila je priopćenje vezano za predstojeće imenovanje ravnatelja ili ravnateljice Umjetničke galerije Dubrovnik na sjednici Gradskog vijeća u subotu.

„Upravni sud u Zagrebu donio je 16. siječnja 2014. godine odluku kojom se poništava Rješenje Grada Dubrovnika, Gradskog vijeća, od 10. i 11. prosinca 2012. godine, kojim Gradsko vijeće imenuje Vesnu Delić Gozze ravnateljicom Umjetničke galerije Dubrovnik. Stoga je predmet vraćen Gradskom vijeću na ponovno odlučivanje temeljem kandidatura Antuna Maračića i Vesne Delić Gozze, zaprimljenih u postupku imenovanja.

Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće u prošlom sazivu donijelo osporenu odluku temeljem zaključka tadašnjeg Odbora za izbor i imenovanja koji je, unatoč nedvosmislenim stavovima Stručnog vijeća Umjetničke galerija, Upravnog vijeća Umjetničke galerije i Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika o gospodinu Antunu Maračiću kao kompetentnijem i kvalificiranijem kandidatu, predložilo gospođu Vesnu Delić Gozze.

Na jučerašnjoj je sjednici Odbor za izbor i imenovanja ponovno odlučivao o ravnatelju/ravnateljici Umjetničke galerije i, premda u novom sastavu, ponovno izabrao članicu HNS-a umjesto kandidata koji ima preporuke meritornih vijeća i uživa gotovo nepodijeljenu podršku kulturne javnosti.

Gradski su vijećnici prošloga saziva, u politikantskom zaključku tadašnjeg Odbora za izbor i imenovanja, koji je relevantne podatke o kompetenciji kandidata prešutio u svom obrazloženju, možda i imali opravdanje za odluku koju su donijeli.

Gradskim vijećnicima ovog saziva ovim putem, a prije sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, dostavljamo informacije potrebne za kvalificirano odlučivanje i pitamo se možemo li se, napokon, nadati da ćemo vidjeti malo zdravog razuma među njima?

U prilogu se nalaze:
– Mišljenje stručnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik s ocjenom programa obaju kandidata
– Prijedlog odluke o imenovanju Upravnog vijeća umjetničke galerije Dubrovnik
– Mišljenje Kulturnog vijeća za muzejsko-galerijsku djelatnost i likovnu umjetnost”

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana