Natrag
22.4.2019 12:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

SRAMOTA Zgrada u vlasništvu Grada u centru Donjeg Čela propada!

9.3.2014 @ 15:53 Ana Prohaska Grad
7;7

Podijelite:

Smeće i građevinski otpad kojim je Kalamota bila zatrpana proteklih mjesec dana, nisu glavni problemi koji muče Kalamoteze.

Naime, u centru Donjeg Čela nalazi se zgrada u derutnom stanju koja je, kako su nam rekli mještani, u vlasništvu Grada Dubrovnika. U prizemlju te zgrade nalazi se trgovina koja otočane opskrbljuje prijeko potrebnim namirnicama i potrepštinama.

No, mještani se boje da bi se cijela zrada vrlo lako mogla profundati. A da je tome tako uvjerili smo se i mi sami kada su nas uveli na prvi kat. Trošni podovi, krov koji prokišnjava, oronuli prozori slika je koju smo zatekli.

– Ta zgrada dugo stoji u derutnom stanju i nije se renovirala više od desetak godina. Nekoć je tu bio Dom omladine te su se prije 30-40 godina u njoj održavali balovi, školske priredbe. Ona je bila sastajalište mještana, a sada je zapušteno odlagalište smeća. U njoj smeće odlaže kako pošta, tako i Čistoća. Zgrada je u potpunom derutnom stanju, i nitko ne smije hodati po prvom katu kako se sve ne bi profundalo na butigu – kazali su nam Kalamotezi.

Također dodaju kako je vlasnica trgovine koja je u najmu ove zgrade već nekoliko puta tražila od Grada Dubrovnika da se zgrada uredi, no nitko od nadležnih nije učinio ništa po tom pitanju.

– Ona je o svom trošku činila neke popravke jer prokišnjava i u samoj butizi, no svaki joj put kažu neka pošalje dopis. No ništa se po tom pitanju nije učinilo. Zgrada se nalazi u centru mjesta, kuda ljeti dnevno prođe između 500 i 1500 turista, a svaki put vide trošne prozore. To vam je isto kao da su prozori na Sponzi u derutnom stanju – zaključuju Kalamotezi.

Do zaključenja ovog broja duLista nismo dobili odgovor Grada Dubrovnika o tome namjerava li i kada urediti spomenutu zgradu u Donjem Čelu te o tome postoje li projekcije o tome koliko bi obnova koštala.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana