Grad

SRAMOTA NA PILAMA Na spomen obilježju raspadnuti lovorov vijenac!

Na zidiću iza Kocke mora, spomenika dubrovačkim braniteljima, gradska vlast je 2007. godine postavila spomen obilježje.

„Braniteljima Dubrovnika kao znak trajnog sjećanja i vječne zahvalnosti“ uklesano je na kamenu, a ispod obilježja lovorov vijenac.

List lovora suh kao papar, na ukrasnoj traci koja je valjda nekad bila trobojnica crvena boja potpuno je isčezla. Dvije svijeće, jedna bijela a druga opet u nacionalnim bojama i s hrvatskim grbom, ugasle. Ma ne samo ugasle nego i pune otpadaka.

Tužno je i sramotno da se nitko od nadležnih nije sjetio na ovo spomen obilježje proteklih dana (barem prigodno) postaviti novi vijenac, dostojno i primjereno obilježiti ovo mjesto sjećanja na naše branitelje. Nitko se zapravo i ne sjeća kad je ovaj uveli i raspadnuti vijenac uopće i postavljen. Možda baš prije sedam godina, te 2007.

Kao da smo se jedino tada sjetili naših branitelja i njihove žrtve. A danas? Sve je otišlo u vjetar, svo ‘trajno sjećanje’ , ‘vječna zahvalnost’, poštivanje, pijetet… Baš kao i onaj suhi list lovora koji se jutros kao papar smrvio u ruci autora ovog osvrta…

Pročitajte još

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

PRIJAVE DO 3. KOLOVOZA Raspisan natječaj za smještaj studenata u Studentskom domu

Dulist

IZ GRADSKIH TVRTKI PORUČUJU Do ponovnog smanjenja plaća i otpuštanja radnika za sada neće doći

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija