Natrag
23.4.2019 18:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

SRAMOTA NA PILAMA Na spomen obilježju raspadnuti lovorov vijenac!

6.8.2014 @ 15:50 Baldo Marunčić Grad
8;8

Podijelite:

Na zidiću iza Kocke mora, spomenika dubrovačkim braniteljima, gradska vlast je 2007. godine postavila spomen obilježje.

„Braniteljima Dubrovnika kao znak trajnog sjećanja i vječne zahvalnosti“ uklesano je na kamenu, a ispod obilježja lovorov vijenac.

List lovora suh kao papar, na ukrasnoj traci koja je valjda nekad bila trobojnica crvena boja potpuno je isčezla. Dvije svijeće, jedna bijela a druga opet u nacionalnim bojama i s hrvatskim grbom, ugasle. Ma ne samo ugasle nego i pune otpadaka.

Tužno je i sramotno da se nitko od nadležnih nije sjetio na ovo spomen obilježje proteklih dana (barem prigodno) postaviti novi vijenac, dostojno i primjereno obilježiti ovo mjesto sjećanja na naše branitelje. Nitko se zapravo i ne sjeća kad je ovaj uveli i raspadnuti vijenac uopće i postavljen. Možda baš prije sedam godina, te 2007.

Kao da smo se jedino tada sjetili naših branitelja i njihove žrtve. A danas? Sve je otišlo u vjetar, svo ‘trajno sjećanje’ , ‘vječna zahvalnost’, poštivanje, pijetet… Baš kao i onaj suhi list lovora koji se jutros kao papar smrvio u ruci autora ovog osvrta…

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana